'Türkiye'nin yazılımı satamama değil, değerinde satamama sorunu var'

Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği BİSİAD, 'yazılım kümelenmesi' çalışmalarına hız verdi.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'nin yazılımı satamama değil, değerinde satamama sorunu var'

Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği BİSİAD, 'yazılım kümelenmesi' çalışmalarına hız verdi.
BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde Almira Otel gerçekleştirilen toplantıda, ‘Yazılım Kümelenmesi İyi Niyet Bildirgesi’ başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Osman Akın, “BTSO iki kümelenme başlattı. Biri havacılık savunma sanayi, diğeri de raylı sistemler kümelenmesi. Aslında yazılım vadisi projesiyle Bursa’da ilk kümelenmeyi biz başlattık. BEBKA’dan da bir milyon TL destek aldık.” dedi.
Yazılım sektöründe büyük hareketliliğin yaşandığını belirten Akın, “Bizim satamama değil değerinde satamama sorunumuz var. Şu anda ürünümüzü onda bir fiyatına satıyoruz. En iyimser tabloda yarı fiyatına satıyoruz. 2,3 trilyon Euro’luk dünya bilişim pazarında 75 milyonluk Türkiye, 35 milyar dolarlık büyüklüğe sahip. Çok satmayla alakalı değil yanlış satmayla alakalı bir pazar dengesizliği var.” diye konuştu.
Yazılım kümelenmesinin sağlayacağı en büyük faydanın Bursa’daki yazılım sektörünün üretiminin ve kalitesinin dünya ile eşdeğer olduğunun anlaşılması olacağını belirten Akın, şöyle devam etti: “3 bin dolarlık yatırım yaparak 30 bin dolarlık katma değer üretebilen tek sektördür yazılım sektörü. Sanayide 80 bin dolar yatırım yaparsın 50 bin dolar katma değer üretirsin. Biz, bu kümelenme ile ortak bir güç oluşturmayı hedefliyoruz.”
“HEDEFİMİZ FİRMALARI BÜYÜTMEK”
Bursa, Bilecik ve Eskişehir’deki bütün bilişim firmalarının bir envanterinin çıkarılması için gerekli çalışmanın başlatıldığını söyleyen Akın, “Ciddi bir anket çalışması yapılarak yazılım vadisinde kullanılmak üzere bilişim sektöründeki firmaların envanteri çıkarılacak. Bu portalda olmak bir ayrıcalık olacak. Yazılım kümelenmesindeki hedefimiz yazılım firmalarımızı büyütmek, firmaların ürettikleri ürünleri daha güçlü olarak değerinde satabilmelerini sağlamak, Ar-Ge yapmalarını sağlamak ve devlet teşvikleri için aracı olmak.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar