Türkiye’nin kültür değerleri Travel Turkey İzmir’de sergileniyor

İzmir, turizm sektörüne yeni lokasyonlar kazandıracak ve ülke tanıtımına katkıda bulunacak bir organizasyona evsahipliği yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin kültür değerleri Travel Turkey İzmir’de sergileniyor

İzmir, turizm sektörüne yeni lokasyonlar kazandıracak ve ülke tanıtımına katkıda bulunacak bir organizasyona evsahipliği yapıyor. 8 Aralık 2013 Pazar günü sona erecek Travel Turkey İzmir Fuarı, 60 il ve belde ile 20 ülkenin turizmcisini buluşturdu. Yılbaşı tatiline ilişkin seçenekler fuara taşınırken acenteler tarafından yurtiçi ve yurtdışı seyahat programları tanıtımları büyük ilgi görüyor. Fuar, katılımcı firmaların sunduğu cazip kampanyalardan faydalanmak isteyen tatilcilere fırsatlar sunuyor. Yaz ve kış turizmi başta olmak üzere SPA ve termal turizmi, yurtdışı tur paketleri ve kültür turları seçenekleri sunuluyor.

Travel Turkey İzmir’de, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen illerin tanıtım stantları da dikkat çekiyor. Buraların kendiine has lezzetleri sunulurken katılımcıların yörelerini tanıtan etkinlikleri de göz dolduruyor. Fuara farklı bir heyecan getiren İzmir Uluslararası Yemek Yarışması ise Türkiye Aşçılar Federasyonu organizatörlüğünde 1/B holünde düzenleniyor.

RENKLİ STANTLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Ayder Yaylası konseptiyle fuarda yer alan Rize, doğası, çayı, tarihi ve suyunu buluşturarak ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 5 bin 700 metre uzunluğa sahip, dünyanın ayakta kalmış en uzun ve en sağlam kalesi Diyarbakır surları, şehrin tarihini gözler önüne seriyor. Fuarı ziyaret edenler, Habib Baba Türbesi, Atatürk Evi, Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi, Çoban Dede Köprüsü, Yakutiye Medresesi, Erzurum’da Kapılar-İstanbul Kapısı, Taş Ambarlar, Mecidiye Tabyası, Aziziye Tabyası, Erzurum Kongre Binası, Çifte Minareler, Karskapı Şehitliği, Rüstempaşa Bedesteni ile mini Erzurum’u görme imkanına kavuştu. Tarihî dokularla ön plana çıkan Ağrı, İshakpaşa Sarayı standıyla dikkat çekiyor. Açıkhava müzesi, ören yeri, inanç turizmi merkezlerinin yanısıra Türkiye'nin çatısı sayılan en önemli tırmanış merkezi Ağrı Dağı tanıtılıyor.

60 ULUSLARARASI MİSAFİR AĞIRLANDI

THY’nin ulaşım, Fuar Anemon Hoteli’nin konaklama sponsorluğunu üstlendiği özel misafir statüsüyle 14 ülkeden gelen yaklaşık 60 davetli, iki günlük B2B Workshop kapsamında fuar katılımcısı firmaların yetkilileriyle yüz yüze görüşme fırsatı buldu ve yeni iş bağlantılarının temelleri atıldı. Uluslararası satın almacılar, hafta sonu düzenlenen Efes antik kenti ve Meryem Ana Evi turu kapsamında İzmir ve çevresindeki tarihî bölgeleri ziyaret edecek. Bu yıl fuarın ilk iki günü, ikili görüşmeler için Almanya, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çin, Fransa, İngiltere, İsveç, İtalya, Katar, Litvanya, Sırbistan, Ukrayna ve Yunanistan’dan profesyonel turizm alıcıları da geldi. CİHAN

Yorumlar