Türkiye'nin Kamerun'daki Dev Yatırımları Donduruldu

Boko-Haram terör örgütünün IŞİD'e biat etmesini izahatsı, Türk yatırımcıları zora soktu. Kamerun devleti Türk iş adamlarının yapacağı iki baraj inşaatını dondurdu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Kamerun'daki Dev Yatırımları Donduruldu

Nijeryalı Boko-Haram terör örgütünün IŞİD'e biat etmesini izahatsı, Türk yatırımcıları zora soktu. Kara kıtadaki tehlikenin ikiye katlamasıyla Kamerun Hükümeti Türk iş adamları sebebi ile finans edilen ve alanda yapımına başlanması planlanan 1,5 milyar dolar değerindeki iki baraj inşaatını dondurdu. Kamerun eski Türk Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan ; 'Şu anda ortaya konulan terör ve şiddet eylemlerinden kişiler alana yaklaşmaya korkuyor' dedi.

KAMERUN'UN TÜRKİYE KARARI

2002 yılında Nijerya'nın Borno eyaletinde kurulan Boko - Haram terör örgütü geçtiğimiz günlerde yayınladığı video ile IŞİD'e bağlılık sözü verdi. Kamerun Hükümetinin aldığı bir karar bilhassa Türk girişimcileri milyar dolarlık zararın eşiğine getirdi. Ayağının tozuyla Türkiye'ye gelen Kamerun eski Türk Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan Türkiye'nin yanı başındaki IŞİD belasının, Boko-Haram birlikteliğindeki rotasından doğabilecek olumsuzluklara rağmen değerlendirmelerde bulundu.


1,5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM DONDURULDU

Büyükelçi Doğan alanda terör havasının estiğini bunun da Türkiye'nin Afrika pazarında önünün tıkanmaya çalışıldığını öne sürdü. Büyükelçi Doğan Kamerun'da Sanaga nehri üstünde hepsi Türk iş adamlarına ilişkin bulunan ve Türk girişimciler sebebi ile finansmanı yapılan iki barajın yapı evresinin da bu tıkanıklıktan nasibini aldığını söyledi. Büyükelçi Doğan; Kamerun'da iki adet barajımızın 1,5 milyar dolar seviyesindeydi. Bunların ön etütleri yapıldı, finansman bağlantıları yapıldı, anlaşma noktasına gelmiştik terör ister istemez gündemden çekilmesine sebebiyet verdi. Şu anda da azda olsa dondurulmuş vaziyette. Bölgenin ve ülkenin önceliği kazanç ve gelişmekten ziyade terörü durdurmak' diye konuştu.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar