Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu'nda temsil düzeyi arttı

Uluslararası Para Fonu (IMF), kota ve yönetim reformu ile Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısını değiştirdi. Değişiklikle oy gücü ve temsil düzeyi artan Türkiye, kurulda ilk defa doğrudan yer...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu'nda temsil düzeyi arttı

Uluslararası Para Fonu (IMF), kota ve yönetim reformu ile Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısını değiştirdi. Değişiklikle oy gücü ve temsil düzeyi artan Türkiye, kurulda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazandı. Halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevini de 1 Kasım 2014'den itibaren Türkiye üstlenecek.

Hazine'den yapılan yazılı açıklamaya göre; söz konusu reform süreci bağlamında Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu bünyesinde temsil edildiği grubun yapısı değiştirildi. Böylelikle oy gücü ve temsil düzeyi artan Türkiye'nin IMF İcra Direktörleri Kurulu’nda ilk defa doğrudan yer alma hakkı kazandı. Halen Avusturya tarafından yürütülen İcra Direktörlüğü görevini 1 Kasım 2014 tarihinden itibaren Türkiye üstlenecek. Bu önemli görevi Türkiye adına İcra Direktörü olarak Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakcı yürütülecek. Washington'da yerleşik tam zamanlı üyelerden oluşan İcra Direktörleri Kurulu, IMF’nin temel yönetim organı olup Fon’un politika ve finansman kararları ile küresel ve ülke ekonomilerine ilişkin çalışmalarına yön vermede önemli bir işleve sahip.

CİHAN

Yorumlar