"Türkiye’nin gündemi tekrar ekonomiye dönsün”

- TÜRKONFED Başkanı Kadooğlu: - "KOBİ’lerin finansman kanallarına ulaşabilmesi için destek verilmesi gerekiyor. Türkiye’nin gündemi tekrar ekonomiye dönsün” - "Amacımız, üyelerimizin kurumsallaşmalarına hız kazandırabilmek ve dünyadaki gelişmelere entegre olabilmesine katkı sağlamaktır. İş dünyası olarak kendi söküğümüzü kendimiz dikeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye’nin gündemi tekrar ekonomiye dönsün”

İSTANBUL (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu,"KOBİ’lerin finansman kanallarına ulaşabilmesi için destek verilmesi gerekiyor. Türkiye’nin gündemi tekrar ekonomiye dönsün” dedi.

Kadooğlu, Multinet Up ile işbirliği yaparak kurdukları "Ortak Satın Alma Platformu" tanıtım toplantısında, KOBİ’lerin finansmana erişim ve kaynakların etkin kullanımı konusunda sıkıntı yaşadığını belirtti.

2011’de 6 milyar TL olan karşılıksız çek miktarının geçen yıl 27,5 milyar TL’ye ulaştığına dikkati çeken Kadooğlu, “Ticari işletmelerimizin yüzde 90’ını oluşturan KOBİ’ler aynı zamanda istihdamın yüzde 78’ini karşılıyor. Tahsil edilemeyen çek sayısındaki bu artış, reel piyasalar açısından çok önemli bir sinyaldir. Son 5 yılda karşılıksız çekten dolayı tahsil edilemeyen para miktarının 4 kat artması, iş dünyası olarak bizleri oldukça tedirgin ediyor” diye konuştu.

Kadooğlu, TÜRKONFED’in Türkiye’nin mozaiğini temsil eden bir yapı olduğunu belirterek, “Üyelerimizin asli işlerini daha hızlı yapabilmeleri için Multinet Up’la biraraya geldik. Üye holdinglerimize sağlanan avantajların aynısını Anadolu’daki KOBİ’lerimize de sağlamak istiyoruz. Amacımız, üyelerimizin kurumsallaşmalarına hız kazandırabilmek ve dünyadaki gelişmelere entegre olabilmesine katkı sağlamaktır. İş dünyası olarak kendi söküğümüzü kendimiz dikeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Dövizdeki artışın şirket bilançolarında ciddi zararlara yol açtığını savunan Kadooğlu, “KOBİ’lerin finansman kanallarına ulaşabilmesi için destek verilmesi gerekiyor. Türkiye’nin gündemi tekrar ekonomiye dönsün.” dedi.

Kadooğlu, İran pazarına ilişkin olarak, fizibilite çalışmaları yaptıklarını ve Temmuz ayında kalabalık bir iş adamı heyetiyle İran’a çıkarma yapacaklarını söyledi.

İran'da inşaat, tekstil ve gıda gibi sektörlere de yatırım yapılabileceğini kaydeden Kadooğlu, komşu ülkelerle ticareti çok önemsediklerini ve Güneydoğu bölgesinin de komşu ülkelere yapılacak ticaret sayesinde kalkınabileceğini anlattı.

- "İşletmelere yüzde 60’a varan avantajlar sağlanacak"

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Orhan Turan da, Multinet Up’ın bilgi birikimi ve tedarik ağı ile destekleyeceği bir platform kurduklarını söyledi.

Turan, "Platform federasyonumuzun çatısı altındaki derneklere üye şirketlere akaryakıt, yemek, yurt içi kargo, uluslararası kargo, insan kaynakları, araç takip, filo kiralama, konaklama, elektrik ve damacana su gibi alanlarda avantajlı koşullarda tedarik imkânı sunuyor.” ifadelerini kullandı.

TÜRKONFED çatısı altındaki işletmelere yüzde 60’a varan avantajlar sağladığını kaydeden Turan, “Bu platform, özellikle Anadolu’da faaliyet gösteren KOBİ’ler için önemli ölçeklerde değer yaratırken, bu şirketlerin kurumsallaşmasına da güçlü bir katkıda bulunacak ve kayda değer maliyet avantajları sağlayacak” diye konuştu.

Turan, şirketlerin tedarik sürecinde avantajlı fiyatlardan yararlanarak maliyetlerini ve operasyonel yüklerini da azaltabileceklerini vurgulayarak, “Bu platformdan herhangi bir tedarik kaleminde faydalanmak için sözleşme imzalayan şirketlere, özel tasarımlı TÜRKONFED Kart gönderilecek. Bu kart hem TÜRKONFED’in hem de Ortak Satın Alma Platformu’nun temsil yüzü olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Turan, konfederasyonun bölgesel ve sektörel yaygın üye ağının ortaya çıkan işbirliği ile birlikte daha çok fayda sağlayacağını belirterek, platformun ayrıca derneklere üye şirketlere yemekten benzin alımına kadar temel harcamalarda yüzde 4-5 arasında bir tasarruf getirecek avantajlar getirdiğini söyledi.

-"KOBİ’lerin kurumsallaşmaları ve rekabet güçlerini artırmaları için güçlü bir destek olacak"

Multinet Up İcra Kurulu Başkan Yusuf Ziya Gündüz ise, iş dünyasının önemli bir kesimine ulaşarak, TÜRKONFED çatısı altındaki şirketlere değer ve avantaj yaratan bir platformu hayata geçirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Teknoloji ile gelen akıllı çözümlerin şirketlere sağlayacağı büyük avantajlar bulunuyor. Multinet Up olarak, ekonomimizin bel kemiğini oluşturan ve büyümenin lokomotifi olan KOBİ’lerimizle buluşmaktan ve onlara bu güçlü desteği sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. KOBİ’lerimizle bir araya geldiğimiz bu platform, sadece bu şirketlerimiz için değil, Multinet Up’ın Anadolu’daki büyümesi ve değer yaratan akıllı çözümlerini Türkiye’nin her köşesine iletmesi açısından da bir dönüm noktası olacaktır. Yapmış olduğumuz bu anlaşma bütün taraflara değer ve fayda yaratacak.

Multinet Up’ın deneyimi ve birikimi ile TÜRKONFED’in yaygın üye ağını ortak değer yaratmak misyonu ile birleştiriyoruz. Platformun ana konseptinde TÜRKONFED ve üyeleri ile Multinet ve tedarikçilerinden oluşan dörtlü bir sacayağı var. Multinet Up Anadolu’ya açılırken, tedarik sağlayıcılarına da fayda sağlayacak. TÜRKONFED değer yaratırken, üyelerine de maddi katkı yaratacak. Ortak Satın Alma Platformu, ekonomimizin bel kemiği olan KOBİ’lerin kurumsallaşmaları ve rekabet güçlerini artırmaları için güçlü bir destek olacak.”

Yorumlar