Türkiye'nin en büyüğü açıklandı!

Türkiye'nin en büyük şirketi 2014 senesinde de Türkiye Petrol Rafnerileri A.Ş. (Tüpraş) oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en büyüğü açıklandı!

Türkiye'nin en büyük şirketi 2014 senesinde de Türkiye Petrol Rafnerileri A.Ş. (Tüpraş) oldu.
İstanbul Sanayi Odası'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014 araştırmasının sonuçları açıklandı. Buna göre, önceki yılın birincisi Tüpraş yine birinci, önceki yılın ikincisi Ford Otosan da yine ikinci olurken, üçüncülüğe önceki yılın dördüncüsü Oyak Renaul yükseldi.

İstanbul Sanayi Odası'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2014 araştırmasının neticesi açıklandı. Sonuçlara göre, bir önceki yılın galibi Tüpraş 37.5 milyar lira üretimden satışlar ile yine birinci, önceki yılın ikincisi Ford Otosan da 10.5 milyar lira üretimden sarışlar ile yine ikinci olurken, önceki senenin dördüncüsü OYAK Renault 8.8 milyar lira üretimden satışlar ile üçüncülüğe çıktı. Sıaralamalara göre dördüncülüğü, önceki sennein beşincisi Arçelik 8.5 milyar liralık üretimden satışlar ile alırken , önceki senenin üçüncüsü Elektrik A.Ş. (EÜAŞ) 6.7 milyar lira ile beşinciliğe geriledi ve ilk 10'a giren tek kuruluş oldu.

İlk dördün dışında bu kuruluşları 6.4 milyar üretim satışı ile İçdaş Çelik, 6.2 milyar lira üretim satışı ile İskenderun Demir Çelik, 6.1 milyar lira üretim satışı ile Ereğli Demir Çelik, 6.0 milyar lira ürerim satışı ile Tofaş ve 5.7 milyar üretim satışı ile Aygaz seyretti.









Yorumlar