Türkiye'nin Dev Projesine Kaçak Muamelesi Şoku

Türk inşaat şirketlerinin imza atığı dev Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi ruhsatsız olunca Fransa 'nın Cannes şehrindeki uluslararası fuara kabul edilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin Dev Projesine Kaçak Muamelesi Şoku

Gayrimenkul fuarı MIPIM'de yapım şirketleri ve belediyeler kentsel dönüşüm projeleri ile öne çıktı. İstanbul'da dönüşümün en popüler bölgesi Fikirtepe ise bu sene tanıtılamadı. Yabancı yatırımcı ruhsatı tahsil edilen ve kat irtifakı kurulan projeleri seçince, Fikirtepe'nin tanıtım ümidi 2016'ya kaldı.

TÜRKİYE'YE GECE KONDU MUAMELESİ

Fransa'nın Cannes şehrinde 10-13 Mart tarihlerinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM'e gelen Türk yapım firmaları ve belediyeler kentsel dönüşüm projelerini ön plana çıkardı. İstanbul'da kentsel dönüşümün en fazla tyükselişılan bölgesi Fikirtepe'den ise tek kuruluş fuarda yer aldı. Tüm şirketlerin alanı tanıtması için fuara katılması planlanıyordu, olmadı.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE VETO

Fuara Fikirtepe'deki 'Yenitepe İstanbul' mesken projesi ile gelen Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu bunun nedenini şöyle açıkladı: 'Fikirtepe'de kentsel dönüşüm 4 yıldır gündemde. Planlanan onlarca projeye rağmen ruhsatname piyasa yahut alma evresinde bulunan 15 kuruluş var. Yabancı yatırımcı ruhsatını almış, kat irtifakını kurmuş planlara öncelik veriyor ve güveniyor. Fikirtyepe'de bu evreye gelen fazla fazla kuruluş olmaması sebebiyle bu sene bölge bazında bir katılım olmadı'

HEDEF 2016

Firmaların Fikirtepe'yi tanıtmak için önümüzdeki sene MIPIM'e ortak katılacağını belirten Nuhoğlu, 'Bölgemizde süreç bu sene hızlanacak ve sene arasında 30 kuruluş alanda inşaata başlayacak. 2016'da Fransa'da Fikirtepe yılı olacak. 25-30 bin konutluk yeni planların maketlerini sergileyeceğiz' dedi.

FİKİRTEPE YILAN HİKAYESİ OLDU

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm süreci 4 sene evvela başladı fakat hala problemler çözülmedi. Bölgedeki problemleri geçen hafta Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile görüştüklerini belirten Ali Nuhoğlu, 'Ankara'dan sonra İstanbul'da da toplantı yaptık ve bir platform kurmaya karar verdik. Nuhoğlu İnşaat, Teknik Yapı, Emay, Anka Yapı, Baysaş, Vartaş, Haldız İnşaat, Selimoğlu İnşaat ve Pana Grup platforma katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de sürece dahil. Platform ile alanda geç de olsa master proje yapılmasını, Fikirtepe'nin yurtiçi ve yurtdışında tanıtılmasını sağlayacağız' diye konuştu. (Kaynak:Hürriyet)

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYINTÜRKİYE EN ÇOK BU İSİMLERİ KONUŞUYOR

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar