Türkiye'nin 3. Büyük Köprüsü Tamam

610 metre uzunluğundaki Türkiye'nin üçüncü en büyük asma köprüsü Nissibi, nisan ayında açılarak 23 yıldır ayrı kalan iki şehri birleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin 3. Büyük Köprüsü Tamam

610 mt. uzunluğundaki Türkiye'nin üçüncü en iri asma köprüsü Nissibi, nisan ayının sonunda trafiğe açılıyor. Köprü yardımıyla Adıyaman-Diyarbakır yolu 60 kilometre kısalacak.

HASRETLE BEKLENEN KÖPRÜ

Adıyamanlılar sebebi ile yıllardır özlemle beklenen Nissibi Köprüsü'ne giderek inşası süren bağlantı yolu ile son çalışmaları yerinde inceleyen Vali Mahmut Demirtaş yetkililerden bilgi aldı. Ardından Türkiye'nin üçüncü iri asma köprüsünden ilk kez makam aracıyla Adıyaman sebebi ile Şanlıurfa kısmına geçiş yaptı.

23 YIL ÖNCE AYRILAN İKİ İLİ BİRLEŞTİRECEK

Vali Mahmut Demirtaş, 'Nissibi Köprüsü fazla aşırı uzun bir hikâye ama fazla aşırı şükür mesut sona ulaşıyoruz. 1992 yılında Atatürk Barajı sebebiyle kapanan Adıyaman-Şanlıurfa arasındaki iki yaka ilk kez birleşti.

TÜRKİYE'NİN 3. BÜYÜK KÖPRÜSÜ

Bir mühendislik harikası şekilde en son teknoloji ile inşa edilen Nissibi Köprüsü, İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin üçüncü iri eğik kablolu köprüsü olup, gerilmiş kablo askılı çelik ortotropik döşemesi ile Türkiye'de ilk olma niteliği taşıyor. Köprü bitme evresine geldi.

NİSAN AYINDA HİZMETE GİRECEK

Köprünün elektrik aksamı ile asfalt ve oto korkuluk işlemleri ilgili son rötuşları yapılıyor. Köprü Nisan sonu sebebi ile vasıta trafiğine açılacak.

FERİBOT ÇİLESİ BİTECEK

Adıyaman ve Siverek içerisinde feribotla günde takribî 600 otomobilin geçişinin sağlandığını vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş,'Köprünün faaliyete geçmesi ile ilk evrede günde 1500-2000 otomobilin geçişi hesap edilmektedir.

YOLU 60 KİLOMETRE KISALTACAK

Nissibi Köprüsü'nün faaliyete geçmesi ve yapılacak duble yolun tamamlanmasıyla Adıyaman-Diyarbakır yolu 60 km kısalacak. Bu da süre ve yakıt tasarrufu sağlayarak memleket ekonomimize mühim bir yardım sağlayacaktır. Ayrıca, turistik değerlerimiz ve inanç turizmi potansiyelimiz göz önüne alındığında Nissibi Köprüsü ilimizin turizm ekonomisine de mühim bir hareketlilik getirecektir.' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar