Türkiye'den ABD’ye yarışma programı ihracı

The Voice, Survivor ve Fear Factor gibi yüksek reytingli yapımları dünyaya ihraç eden ABD, Türkiye'den bir yarışma ithal etti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD’ye yarışma programı ihracı

The Voice, Survivor ve Fear Factor gibi yüksek reytingli yapımları dünyaya ihraç eden ABD, Türkiye'den bir yarışma ithal etti. Işığın Hiç Sönmesin adlı yarışmanın Eylül 2014'te yayınlanmaya başlayacağı bildirildi.

TV yapım sektörünün önde gelen aktörlerinden Global Agency’nin Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Pinto, Işığın Hiç Sönmesin’in şu aşamada büyük ilgi gördüğünü; 10 ülkeye satıldığını ifade etti. Pinto, Türkiye’de üretilen yapımlara ve içeriklere rağbetin giderek artacağını da dile getirdi. Yurtdışından özellikle Bana Her Şey Yakışır, Gelinim Olur Musun ve Işığın Hiç Sönmesin'e talep geldiğini aktaran Pinto, söz konusu programların başta Almanya olmak üzere Fransa, İtalya ve İspanya’ya satıldığını kaydetti. Pinto, “Işığın Hiç Sönmesin’i biz ihraç ediyoruz. Bu yarışma şu an 10 ülkeye satıldı. Plana göre ABD’de önemli bir kanalda 2014 Eylül ayında ekranlarda olacak, Çin’de de Ocak ayında.” diye konuştu.

TV YAPIMI VE FORMATI İHRACATI 180 MİLYON DOLAR

Pinto, TV yapımı ve formatı ihracatının şu an 180 milyon dolar olduğunu; bu rakamın 2014’te 250 milyon doları bulacağını duyurdu. İhracatın 2019’a dek devamlı büyüyeceğinden söz ederken, “Bu dilimde büyüme oranları her sene yüzde 20-30 olacak. Bu aralar format olarak en büyük ilgi The Voice’a, yani O Ses Türkiye’ye. Ama 1-2 sene içinde onun yerini Işığın Hiç Sönmesin alacak." dedi.

ÇALIKUŞU’NA 45 ÜLKE TALİP

Öte yandan Türkiye’de büyük beğeni toplayan diziler onlarca ülkede takip ediliyor. Çalıkuşu’na 45 ülke talip. Muhteşem Yüzyıl, Binbir Gece, Ezel, Aşk ve Ceza ile Aşk-ı Memnu da revaçta. Dizileri bölge ülkelerin kadar Afganistan ve Pakistan’a da sattıklarını anlatan İzzet Pinto, "Dizilerimiz ABD’ye de giriyor. Muhteşem Yüzyıl ABD’de İspanyolca olarak yayınlanacak. Binbir Gece’yi format olarak satma adına Meksika ile temastayız. Anlaşma olduğu takdirde dizi tekrar çekilecek ve İspanyolca yayına girecek.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar