‘Türkiye’de bin kişiye 110, ABD’de bin 500 otomobil düşüyor’

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye pazarında 550 çeşidin üzerinde otomobil olduğunu, açık pazar olan Türkiye’nin çok daha fazla gelişime ihtiyaç duyduğunu, bin kişiye 110 otomobil düşerken ABD’de bunun bin 500 olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Türkiye’de bin kişiye 110, ABD’de bin 500 otomobil düşüyor’

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türkiye pazarında 550 çeşidin üzerinde otomobil olduğunu, açık pazar olan Türkiye’nin çok daha fazla gelişime ihtiyaç duyduğunu, bin kişiye 110 otomobil düşerken ABD’de bunun bin 500 olduğunu söyledi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İşletme Kulübü tarafından her yıl düzenlenen “İş Dünyasında Hedef, Girişimcilik ve Liderlik” konferansının üçüncüsü, Türkiye’nin önde gelen bazı CEO’larının katılımıyla yapıldı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konferansa Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan PAÜ İşletme Kulübü Başkanı Mutlu Oğuz, bu etkinlik için yaklaşık iki aydır hazırlandıklarını belirterek, Türkiye’nin önemli CEO’larını öğrencilerle buluşturmaktan dolayı büyük sevinç duyduklarını söyledi. Üniversitede 74 faal öğrenci kulübü olduğunu belirten Rektör Bağcı ise bir yılda en az 100 bin kişinin bilimsel etkinliklere katıldığını ifade etti. Denizli’nin girişimcilik konusunda Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu belirten Vali Demir de, “Girişimcilik sonradan öğrenilecek bir iştir ama Denizli gibi kentlerde doğuştan kazanılan bir yetenek gibi de görüyorum. Bu kentte insanlar, girişimcilik için yaratılmış. Bu kentin halkıyla normal sohbet etmeniz mümkün değil. Sıradan bir işyerine girseniz bile mutlaka bir projesini ve hedeflerini söyler.” dedi.

‘TÜRKİYE PAZARINDA 550 ÇEŞİDİN ÜZERİNDE OTOMOBİL BULUNUYOR’

Açılış konuşmalarının ardından ilk sunumu, Renault Mais Genel Müdürü Aybar yaptı. Türkiye pazarında 550 çeşidin üzerinde otomobil olduğunu kaydederek, “Dünyanın her türlü üretimi, Türkiye’de pazar bulduğu zaman gelebilir durumda. Türkiye açık bir pazar. AB ile Gümrük Birliği bağlantımız var, Dünya Ticaret Örgütü'ne üyeyiz ancak Türkiye’nin çok daha fazla gelişime ihtiyacı var. Trafikte daha fazla otomobil görme durumumuz var. Kişi başı otomobil sahipliğine baktığımızda halen bin kişiye 110 otomobil düşüyor. AB ülkelerinde bin kişiye 300, gelişmiş ülkelerde bin kişiye 600, ABD’de bin kişiye bin 500 otomobil düşüyor ama yollarda trafik devam ediyor. Türkiye’de bu yollar bu araçları nasıl kaldıracak sorusuna ise mutlaka trafikte birbirimize saygılı, trafik imkânını çok daha verimli kullanacak türde bir alışkanlığımız olmak zorunda cevabını verebilirim.” diye konuştu.

‘AVM’LERDE YILDA 60 MİLYAR LİRA HARCAMA YAPILIYOR’

Türkiye Forum AVM CEO’su Hulusi Belgü ise son dönemlerde yeni alışveriş merkezleri kiralanabilir alanlarda, Rusya’dan sonra Türkiye’nin ciddi bir atağa kalktığını belirterek, AB ülkelerinde durgunluk olduğunu ve ekonomik kriz sebebiyle yatırımların azaldığını söyledi. Gelecek dönemde Türkiye’nin ikinci sıradaki yerini koruyacağını ifade eden Belgü, her sene 1,6 milyar insanın AVM’leri ziyaret ettiğini ve yaklaşık 60 milyar lira harcadığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar