Türkiye'de 23,4 milyarlık yatırım yaptı

Turkcell'in Türkiye'deki operasyona başlamasının 20. yılını kutladıklarını dile getiren Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bu zamana kadar 23,4 milyarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. Yatırımlara devam edeceklerini belirten...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de 23,4 milyarlık yatırım yaptı

Turkcell'in Türkiye'deki operasyona başlamasının 20. yılını kutladıklarını dile getiren Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, bu zamana kadar 23,4 milyarlık yatırım yaptıklarını açıkladı. Yatırımlara devam edeceklerini belirten Erkan, “Turkcell şapkası altında 100 bin kişiye yakın bir ekosistem var. Bu zamana kadar toplam 23,4 milyarlık yatırım yaptık. Gaziantep'e de 130 milyon liralık yatırım yaptık.” dedi.

Turkcell Superonline, gerek Türkiye genelinde gerekse Güneydoğu’nun sanayi ve ticaret merkezi Gaziantep’te günümüzün lider internet teknolojisi fibere yönelik yatırımları ile bu altyapıyla sunulabilecek ürün ve hizmetleri çeşitlendirme çalışmalarını anlattığı bir basın toplantısı düzenledi. Genel Müdür Murat Erkan, 2008 yılında Türkiye’yi geleceğin teknolojisi ile donatmak üzere fiber optik yatırımlarına başladıklarını ve ışık hızında interneti 14 ilde 1,8 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar getirdiklerini belirtti.

Şehirler için yeni bir gelişme alanı olan akıllı şehircilik uygulamaları konusundaki çalışmalara verdikleri önemin de altını çizen Erkan, ekonomik yatırımların yanında sosyal projelere de önem verdiklerini dile getirerek, 68 bin kadını ekonomiye kattıklarını açıkladı. Erkan, yapılan projeler hakkında şu bilgileri verdi:

“Turkcell olarak bu zamana kadar toplam 23,4 milyarlık yatırım yaptık. Gaziantep'e de 130 milyon liralık yatırım yaptık. Bu yatırımlarımız devam ediyor. Turkcell Superonline olarak 2,3 milyar fiberoptik yatırım yaptık. Bu yatırım bütün Türkiye'yi kapsıyor. 14 şehirde evlere kadar fiber yatırım yapık ama toplam 75 şehre ulaştırdık. Gaziantep'te en çok yatırım yaptığımız 14 şehir arasında yer alıyor.”

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ise Gaziantep’i 490 kilometresi şehir merkezinde olmak üzere toplam 885 kilometre fiber ağla donattıklarını aktardı. Özata, “4 yıl önce başladığımız yatırımların ardından bugün İbrahimli, Karataş, Güvenevler semtlerinin yanı sıra Merveşehir, Seyrantepe ve Beykent’teki TOKİ konutlarında 88 bin ev ve iş yerinin kapısına kadar 1.000 Mbps hızında fiber internet hizmetini ulaştırdık. Halihazırda 27 bin fiber müşterimiz, 14 bin ses müşterimiz bulunuyor.” açıklamalarında bulundu. CİHAN

Yorumlar