Türkiye yüzde 4,8 büyüdü

- Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer: - "Büyüme oranı artarken, cari açığımızın 30 milyar doların altına düşmesi de çok önemli bir gelişmedir"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yüzde 4,8 büyüdü

DENİZLİ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, "Büyüme oranı artarken, cari açığımızın 30 milyar doların altına düşmesi de çok önemli bir gelişmedir." dedi.

Özer, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme verileriyle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, ekonominin, 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyümesinin çok önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Büyümenin yanı sıra sektörlerde dengeli diyebilecekleri büyüme oranlarının yakalanmasının da gelecek için umut verdiğini ifade eden Özer, "Ekonomimizin 4,8 büyümesi önemli başarıdır. Büyüme oranı artarken cari açığımızın 30 milyar doların altına düşmesi de çok önemli bir gelişmedir." diye konuştu.

Özer, "Türkiye'nin sıkı ilişkileri bulunan Avro bölgesinde de deflasyonist ortamın ortadan kalkmasını umut ediyoruz. Avrupa'nın büyüme oranını yüzde 1'in altından yüzde 2-3 seviyelerine getirmesi halinde Türkiye'nin sorunlarını çözecek, yüzde 5-6'larda büyüme oranlarını yakalayabileceğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar