Türkiye ve Körfez iş dünyası Bahreyn'de buluşacak

- Türkiye-Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Forumu 1-2 Kasım'da Bahreyn’de gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Körfez iş dünyası Bahreyn'de buluşacak

ANKARA (AA) - Türk iş dünyası ile Körfez ülkeleri iş çevrelerini bir araya getirecek Türkiye-Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Forumu, 1-2 Kasım tarihlerinde Bahreyn'de gerçekleştirilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar arasında yeni iş birliği olanaklarının değerlendirileceği forum, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa'nın himayesinde, TOBB ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) koordinasyonunda düzenlenecek. Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde yapılacak foruma, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) de destek verecek.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Umman ve Kuveyt'in ticaret ve sanayi odalarından oluşan FGCCC'nin düzenleyeceği toplantılara, Bahreyn Başbakanının yanı sıra KİK Genel Sekreteri Abdul Latif bin Rashid Al Zayani, Türkiye ve KİK ülkeleri hükümetlerinin üst düzey temsilcileri, Körfez ülkeleri oda başkanları ve firma temsilcilerinin katılması bekleniyor. Bölge ülkelerinin iş ve finans çevrelerinden temsilciler ile Türkiye'deki muhtelif sektörlerden oluşan özel sektör heyetleri de toplantılara iştirak edecek.

Forum kapsamında altyapı, mega projeler, teknik müşavirlik, tarım, gıda güvenliği, yenilenebilir enerji, petrol ve gaz sektöründe gelişmelerin yanında karşılıklı iş birliği olanakları, şirket kurma koşulları ve kadın girişimciliği gibi konular ele alınıp, firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ile ticaret hacmi, 2000'de 2 milyar dolar iken bu tutar 2015'te, yaklaşık 8 kat artarak, 15 milyar dolara ulaştı.

Körfez ülkelerinin petrol dışı üretim planlamalarına yönelmeleri, söz konusu pazarlardaki yüksek satın alma gücü ve coğrafi yakınlığı, Türk iş dünyası için ciddi iş birliği ve yatırım fırsatları sağlıyor.

Yorumlar