Türkiye-Rusya arasındaki kriz hava yollarını da vurdu

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizi, iki ülkenin turizm şirketlerine ağır darbe vurdu. Krizden sonra iki ülke arasındaki yolcu taşıma kapasitesi yüzde 50 düştü

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Rusya arasındaki kriz hava yollarını da vurdu

Rusya'nın Türk sınırını ihlal ettiği için düşürülen uçağından sora iki ülke arasında gerilen ilişkiler her iki tarafında turizmine büyük bir darbe vurdu. İki ülkenin en büyük havayolu şirketleri olan THY Türk Hava Yolları(THY) ile Aeroflot'un Türkiye-Rusya arasındaki yolcu taşıma kapasiteleri yarı yarıya düştü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, SKY Turizm Genel Müdür yardımcısı Faruk Yılmaz, "Doluluk oranlarında 24 Kasım uçak düşürülmesi olayından sonra büyük düşüş yaşandı. Yolcu ve sefer sayılarında yüzde 50'ye yakın düşüş var. THY günlük Moskova'ya karşılıklı olarak haftada 4 sefer yaparken bunu 3 sefere düştü. Rusya'da diğer noktalara yaptığı seferleri ise sürdürüyor. Aeroflot Hava Yolları ise günlük 4 olan sefer sayısını 2'ye düşürdü. Moskova-Ankara seferlerini ise durdurdu. Günlük olarak Aeroflot'un yaptığı Moskova-Antalya uçuşları da bire düşürüldü" dedi.

THY HAFTADA 21 SEFER YAPIYOR

Halen İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Moskova'ya Türk Hava Yolları hafta da 21 sefer, Rus Aeroflot Havayolları 14 sefer, Pegasus Havayolları da İstanbul Sabiha Gökçen'den haftada 7 sefer düzenliyor. THY Moskova'nın haricinde Ekatarinburg, Kazan, Rostov, San Petersburg,Ufa, Krasnador, Novasıbırsk ve Astrahan'a uçuyor. Pegasus'un diğer uçuş noktaları ise Krasnador ve Yekaterenburg.

YAZ AYLARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

DHA'ya konuşan Yılmaz, THY'nin yaz sezonunda uçuşlarını arttırmayı planladığını belirterek, “Buna göre THY Moskova- İstanbul seferlerini karşılıklı olarak 21 den 28 'e çıkarmayı planlarken, Antalya- Moskova- Antalya uçuşlarını ise 2 sefer yapmayı planladığı bilgisini aldık. Aeroflot'un sefer sayısında ise bir değişiklik yok" dedi.

13 TUR ŞİRKETİNE YAPTIRIMLAR KALDIRILDI

Öte yandan, Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), daha önce tur operatörleri listesinden çıkardığı şirketlerden 13'ünü yeniden listeye aldı.

Rosturizm tarafından yapılan açıklamaya göre, daha önce Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlar çerçevesinde tur operatörleri listesinden çıkartılan 19 şirketten 13'ü tekrar listeye alındı.

Açıklamada, söz konusu şirketler tarafından yapılan itirazlar neticesinde 19 şirketten 13'ünün, Türkiye yasalarına bağlı olmadığı ve Türk vatandaşlarının kontrolünde bulunmadığının ispatlandığı, bu nedenle söz konusu tur operatörlerinin yeniden listeye alındığı belirtildi.

Tekrar tur operatörleri listesine alınan şirketler şöyle: Pegas Tours, Pegas Kazan, Pegas Ufa, Pegas Yekaterinburg, Pegas Krasnodar, Pegas Samara, Pegas Perm, Pegas Retail, Aneks Regions, Anex Tour Moscow, Pegas Touristik, Sanmar Tour, Coral Travel.

Yorumlar