Türkiye - Pakistan arasında sektörel işbirlikleri artıyor

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Pakistan-Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye - Pakistan arasında sektörel işbirlikleri artıyor

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Pakistan-Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın katılımları ile bugün Pakistan’ın İslamabad kentinde gerçekleştirildi.

DEİK açıklamasına göre, müteahhitlik, enerji, beyaz eşya, havacılık, gıda, tekstil ve bankacılık sektörlerinde faaliyet gösteren 50’ye yakın Türk ve Pakistanlı iş adamının katılımıyla gerçekleştirilen Pakistan-Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı'nda, başta enerji, savunma, tarım ve altyapı olmak üzere iki ülke arasındaki potansiyel iş birliği alanları ele alındı.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan Pakistan'da iş yapan Türk şirketleri ve Türk iş insanlarının büyük kolaylıklarla karşılaştığına dikkati çekerek, vize, çalışma izni gibi konularda hiçbir kısıtlama olmadığını belirtti. İş dünyası temsilcilerinin de bu avantajları kullanması gerektiğini ifade eden Vardan, iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinin stratejik bir perspektiften ele alınması gerektiğini de vurguladı.

Vardan, "Mevcut bir takım sorunları da bir an önce kaldırmamız gerekiyor. Türkiye ile Pakistan arasında müzakereleri devam eden STA’yı bir an önce nihayete erdirip, karşılıklı ikili ilişkilerimizi ilerletmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar