Türkiye İçin Kritik Toplantı! Erdoğan, Babacan ve Başcı ile Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizi indirmediği gerekçesi ile çok sert eleştiriler yönelttiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile bugün ilk kez bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye İçin Kritik Toplantı! Erdoğan, Babacan ve Başcı ile Görüşecek

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, nema indiriminde geç kaldığı eleştirisinde olduğu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul ederek brifing alacak. Brifinge Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılacak.

İLK DEFA YÜZ YÜZE

Erdoğan, uzun süredir katı ifadelerle eleştirdiği Başçı ile bugün ilk kere çehre yüze görüşecek. Erdoğan, şubat ayındaki 0.25 puanlık nema indiriminin peşinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda esnaf heyetini kabulünde katı bir izahat yapmıştı.

YİNE ELEŞTİRDİ

Erdoğan, 'Dün Merkez Bankası lütfetti, siyaset faizinde çeyrek puanlık indirim yaptı, sene boyunca hepsinin toplamı 2.5 puan. Bize karşı bağımsızlık savaşı veriyorsun da acaba diğer yerlere bağımlılık sözün mü var' demişti.

AĞIR SÖZLER

Erdoğan, Süleyman Şah operasyonunun tyükselişıldığı günlerde de valilere seslenirken, 'Vatan satmak yüksek faizle, enflasyonla, fena yönetimle, yurt kaynaklarını heba etmekle olur' diye konuşmuştu.

İSTİFA İDDİALARI

Bu süreç içinde Başçı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın istifa ettiği lakin istifalarının kabul edilmediği iddiaları dile getirilmişti.

KURMAYLARI İLE GİDECEK

Bugün yapılacak brifingde Başçı'ya, tıpkı sürede Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi de bulunan başkan yardımcılarıyla ilgili umumi müdürler eşlik edecek. (Kaynak.Habertürk)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar