Türkiye, Heimtextil India’ya katılan tek ülke oldu

Ev tekstili sektörünün önemli bir organizasyonu olarak kabul gören Heimtextil India 2014’te, yabancı katılımcı olarak sadece Türkiye’den 11 firma yer aldı. Milli katılımı Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Heimtextil India’ya katılan tek ülke oldu

Ev tekstili sektörünün önemli bir organizasyonu olarak kabul gören Heimtextil India 2014’te, yabancı katılımcı olarak sadece Türkiye’den 11 firma yer aldı.

Milli katılımı Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen fuara Türkiye’den Akarca Tekstil, Aydın Tekstil, Birce Tekstil, Burkay Tekstil, Dina Vanelli Tekstil, Elvin Tekstil, Genel Tekstil, Gökyıldız Tekstil, Güleser Tekstil, Teksko Tekstil, Verona Ev Tekstil firmaları katıldı. UTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, geçtiğimiz yılı, 350 milyon dolar mekan tekstili ithalatıyla kapatan Hindistan’da Türkiye’nin pazar payının yüzde 1, Çin’in payının ise yüzde 70’lerde olduğunu söyledi. Canik, bu durumun üst segment ürünlerde çeşitli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Türkiye’nin 3 milyar dolar yıllık ihracat ile Avrupa’nın en büyük ev tekstili ihracatçısı konumunda olduğunu dile getiren Canik, Türkiye ev tekstil sektörünün dünya pazarında yüzde 5 paya sahip olduğunu belirtti. Canik, “Dünyada ev tekstili dendiğinde de artık akla ilk gelen ülkelerin başında Türkiye yer almaktadır. Tekstil sektörümüz, ürettiği katma değer ve gösterdiği ihracat performansıyla Türk ekonomisinin en önemli rekabet avantajlarından birisidir. Türkiye ev tekstil sektörü, tasarımları ve önemli markalarıyla dünyadaki pazar payını büyütmeye devam edecektir.” dedi.

Mobilya kumaşlarından perdeye, nakış tasarımlarından termal baskılara, yastıktan yatak takımına, duvar kağıdından halıya, mutfaktan banyo tekstili ürünlerine kadar, ev tekstilinin her yönüyle yansıtıldığını belirten Canik, fuarın kumaş ve bitmiş tekstil ürünleri için bir kaynak olanağı sağlayacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar