Türkiye el örgüsünde dünya birincisi

Kartopu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Karabel, "El örgüsünde dünya lideri bir ülkeyiz. Dünyadaki pazarı bizim gibi üretici firmalar yönlendiriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye el örgüsünde dünya birincisi

 

Almanya'nın Köln kentinde açılan "Uluslararası El İşi ve Hobi" fuarına 43 ülkeden 939 firma katılırken, Türkiye fuarda 22 firmayla temsil ediliyor.

Köln fuar merkezinde her yıl açılan fuarda, tuhafiye ürünlerinden dikiş makineleri için hazırlanan bilgisayar yazılımlarına, aksesuardan düğmeye kadar çok sayıda sektörel yeni ürün sergileniyor.

Fuara katılan Kartopu Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Karabel, el işi dendiğinde genel olarak çok büyük bir ürün grubunu temsil ettiğini, bu gruba genel olarak el işi hobisi dendiğini, grup içinde örgü, dikiş, nakış, takı tasarımı, mum yapımı, sabun yapımı, kağıt hobisi, boyama gibi çok sayıda alan olduğunu söyledi.

Karabel, Türkiye'nin kültürüyle de çok alakalı olan örgü ve örgü ipliği alanında dünyada lider ülke konumunda olduğunu belirterek, "Dünyadaki pazarı bizim gibi üretici firmalar yönlendiriyor. O yılki trendleri, renkleri, ürünleri belirleyen ve bunları tüm dünyaya aynı anda lanse eden ülke olarak bez varız ve bununla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Firma olarak dünyada yaklaşık 65 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Karabel, dünya pazarlarını analiz edip ülke olarak yıllık 200-250 milyon dolar civarındaki ithalat hacmini gelecek yıllarda artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Yorumlar