"Türkiye 16 çeyrektir büyüyor"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “2008’de başlayan küresel krizden en hızlı çıkan ülkelerden biri olduk ve 2009’un son çeyreğinden itibaren büyüyoruz.

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye 16 çeyrektir büyüyor"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “2008’de başlayan küresel krizden en hızlı çıkan ülkelerden biri olduk ve 2009’un son çeyreğinden itibaren büyüyoruz. 16 çeyrekten beri kesintisiz büyüyoruz." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı 3. çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Bakan Çağlayan, ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 4,4 büyüdüğüne işaret ederek, şunları dile getirdi:

“2013 yılı ilk üç çeyreğinde Avrupa’nın, OECD’nin ve G-20’nin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biriyiz. 3’ncü çeyrekte sanayi üretiminde, iç talepte ve enerji tüketimindeki gelişmeler, bugün açıklanan büyüme rakamlarını yakalayacağımızı gösteriyordu. 4’cü çeyrek büyüme biraz daha düşük gelebilir ama yine de yılı yüzde 3,6 olan Orta Vadeli Program (OVP) hedefinin üzerinde tamamlayacak gibi görünüyoruz. Geleneksel ihraç pazarlarımız olan AB üyesi ülkeler ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki olumlu gelişmeler, 4’ncü çeyrekte de büyümemizi olumlu etkileyecek.”
CİHAN

Yorumlar