Turkcell'e toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca verilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'ne Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi layık görüldü.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘2013 Yılı çalışma hayatında toplumsal...

Google Haberlere Abone ol
Turkcell'e toplumsal cinsiyet eşitliği ödülü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca verilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü'ne Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi layık görüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘2013 Yılı çalışma hayatında toplumsal cinsiyet Eşitliği’ nin bakanlıktaki ödül törenine katıldı. Törenin açılış konuşmasında konuşan Çelik, kadınların sosyal hayattaki görünürlükleri arttıkça kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalkacağını söyledi. Hükümet olarak kadının toplumsal statüsünün yükselmesini ve sosyal hayatta hakkettiği yeri alması için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

‘’Pozitif ayrımcılık kavramı başta olmak üzere anayasamızda yapılan düzenlemeler Türkiye Büyük Millet Meclisinde kurulan Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu doğum yapan SSK’lı annelere 4 yıla kadar borçlanma imkanının sağlanması bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı evde ürettikleri ile geçinen kadınlara 21 gün prim ödeme kaydı ile 30 gün sigortalı olma imkanı ayrıca istihdam paketleri ile kadın istihdamını arttırmaya yönelikte bir çok düzenlemeleri hayata geçirdik. Yaptığımız çalışmalar neticesinde son 10 yılda kadın iş gücümüz 3 milyon civarında bir artış kaydetmiştir. Kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 23.3’ ten yüzde 30.8’ e, istihdam oranı ise yüzde 20.8’den yüzde 27.1’ e yükselmiş bulunmaktadır. Bu gelişme önemli fakat bunun yeterli olmadığını sizlerde takdir edersiniz. Bu çerçevede uzunca zamandır üzerinde çalıştığımız ve nihayetinde geçtiğimiz hafta yayınlanan ulusal istihdam stratejisi önümüzdeki yol haritası olması açısından son derece önemli bir strateji belgesidir. 2023 hedefleri doğrultusunda bu strateji belgesi ile işsizlik oranını yüzde 5’e çekmeyi ve kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını yüzde 41’e çıkarmayı hedefleyen bir strateji yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.’’ diye konuştu.

Konuşmanın sonunda Faruk Çelik, birincilik ödülünü Turkcell İletişim Hizmetlerinin İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen’e takdim etti. CİHAN

Yorumlar