Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'de tanıtılacak

Zeytin ve zeytinyağı rekoltesindeki düşüş sebebiyle bu sene ihracatta yüzde 40’ın üzerinde gerileme yaşayan sektör, önümüzdeki yıllarda oluşacak yüksek rekoltenin yüksek katma değerle ihraç edilmesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Türk zeytin ve zeytinyağı Dubai'de tanıtılacak

Zeytin ve zeytinyağı rekoltesindeki düşüş sebebiyle bu sene ihracatta yüzde 40’ın üzerinde gerileme yaşayan sektör, önümüzdeki yıllarda oluşacak yüksek rekoltenin yüksek katma değerle ihraç edilmesini istiyor. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), hedef pazarları arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nden Dubai’de, 23-27 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek Gulfood 2014 Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtacak.

BAE’nin hedef pazarlarından biri olduğunu belirten ZZTK Başkanı Metin Ölken, “Halihazırda zeytinyağı ihracatında 2013/14 sezonu istatistikleri esas alındığında, ilk 10 büyük pazarımız arasında yer alıyor. Gulfood 2014’ün dünyanın en büyük gıda fuarlarından sayıldığı dikkate alındığında, burada yapacağımız zeytin ve zeytinyağı tanıtım faaliyetlerinin önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu fuara 10 metrekarelik stantla katılacağız, tüm dünyaya Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtacağız.” dedi. BAE’ye 2013’te yapılan sofralık zeytin ihracatının 634 bin dolara çıktığını kaydeden Ölken, “Zeytinyağı ihracatına baktığımızda da 2012’de 2 milyon 255 bin dolarken 2013’te BAE'ye yapılan zeytinyağı ihracatının, yüzde 17,7’lik artışla 2 milyon 950 bin dolar olduğunu görüyoruz.” bilgilerini verdi. Bu yılın zeytinyağı için yok yılı olduğuna da değinen Metin Ölken, buna rağmen çalışmalara devam edildiğini, gelecek sezon beklenen yüksek rekolte için tanıtım faaliyetleri yapıldığını aktardı. Bu yıl zeytin ve zeytinyağı rekoltesindeki düşüş sebebiyle ihracatta yüzde 40’ın üzerinde gerileme yaşandığını ifade ederek, önümüzdeki yıllarda oluşacak yüksek rekoltenin, yüksek katma değerle ihraç edilmesini istediklerini kaydetti.

Gulfood 2014'e ZZTK'den Başkanı Ölken ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kadri Gündeş katılaacak. CİHAN

Yorumlar