Türk ve Azeri tarım yetkilileri yol haritası için Ankara'da toplandı

Türkiye-Azerbaycan Tarım Teknik Komitesi 7. Dönem toplantısı Ankara'da yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, yaptığı konuşmada gerek bitkisel üretim sağlığı gerekse hayvansal üretim...

Google Haberlere Abone ol
Türk ve Azeri tarım yetkilileri yol haritası için Ankara'da toplandı

Türkiye-Azerbaycan Tarım Teknik Komitesi 7. Dönem toplantısı Ankara'da yapıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, yaptığı konuşmada gerek bitkisel üretim sağlığı gerekse hayvansal üretim sağlığı, kırsal kalkınma konularında karşılıklı olarak görüşmeler yapılacaklarını belirtti. Pakdil, ayrıca Azerbaycan ile ticaret hacminin toplam ticaret hacminin 3.2 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği Tigem tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ve bakanlık yetkilileri, Azerbaycan adına ise Azerbaycan Tarım Bakan Yardımcısı İlham Guliyev ve bakanlık çalışanları katıldı.

"YOL HARİTASI BELİRLEMEK İÇİN BİR ARAYE GELDİK"

Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilere dikkat çeken Pakdil ’’Karşılıklı olarak iki ülkenin tarım noktasında bize düşen görev ne, neler yapabiliriz, tecrübelerinizden biz nasıl faydalanabiliriz, bizim bilgi ve tecrübelerimizden siz nasıl istifade edebilirsiniz, bunun sonuçlarını, yol haritasını belirlemek için bir araya geldik.’’ dedi.

İki ülkenin yetkililerinin birbirine çok önem verdiğini söyleyen Pakdil ‘’Önceliği her zaman birbirine tanıyorlar. Bu noktadan hareketle baktığımızda son olarak 2012-2013 yılında tarımsal ticaret hacmimiz 222 milyon dolara ulaşmış durumda. İki ülke arasında toplam ticaret hacmimiz de 3.2 milyar dolar.’’ şeklinde konuştu.

Gerek bitkisel üretim sağlığı gerekse hayvansal üretim sağlığı, kırsal kalkınma konularında karşılıklı olarak görüşmeler yapılacağını ileten Pakdil sözlerini, Mutabakat zaptı ortaya koyacağız. Bu mutabakat zaptı iki bakanlığın ilişkilerinde nasıl bir yol haritası çıkaracağız onu bize gösterecek. Bu çerçevede de inşallah biz karşılıklı ilişkilerimizi yürüteceğiz.’’ cümlesiyle tamamladı.

CİHAN

Yorumlar