Türk Telekom "Sorumlu İş Ödülleri"nde finalde

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un görme engellilere yönelik geliştirdiği Sesli Adımlar projesi, Ethical Corporation 2016 Sorumlu İş Ödüllerinde finale kaldı....

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom "Sorumlu İş Ödülleri"nde finalde

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un görme engellilere yönelik geliştirdiği Sesli Adımlar projesi, Ethical Corporation 2016 Sorumlu İş Ödüllerinde finale kaldı.

Şirket açıklamasına göre, Türk Telekom'un görme engelliler için bir ilke imza atarak 2014 yılında hayata geçirdiği Sesli Adımlar projesi, uluslararası alanda ses getiriyor. Proje, bu yıl 7. kez verilecek olan Ethical Corporation 2016 Sorumlu İş Ödüllerinde (Responsible Business Awards), Sürdürülebilir İnovasyon (Sustainable Innovation) dalında finalist oldu.

Görme engellilerin kapalı mekanlarda yardıma ihtiyaç duymadan dolaşabilmeleri ve sosyalleşebilmeleri amacıyla geliştirilen Sesli Adımlar uygulaması, görme engellilere bulundukları alanlarda cep telefonları üzerinden gerçekleştirilen sesli betimlemelerle yardımcı oluyor. Sesli Adımlar, görme engellilerin alışveriş merkezi, havaalanı,hastane ve tatil köyü gibi büyük ve karmaşık alanlarda herhangi bir yardıma ihtiyaç duymadan gitmek istediği yeri bulmasını veya o anda nerede olduğunu anlamasını sağlıyor.

Uygulama böylelikle görme engellilerin sosyal hayatın içinde daha fazla yer almalarına destek oluyor. İş Stratejisi (Business Strategy) kategorisinde Sürdürülebilir İnovasyon dalında finale kalan Sesli Adımlar projesinin en dikkati çeken özelliği ise teknolojik altyapısıyla kendi alanında bir ilk olması ve operatörden bağımsız olarak kullanabilmesi.

Sesli Adımlar uygulamasından Türk Telekom müşterileri ve diğer GSM operatörü müşterileri ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Türkiye'deki birçok alışveriş merkezinde kullanılan uygulamanın, bu yıl içinde havaalanı ve hastane gibi kamusal alanlarda da kullanıma açılması planlanıyor.

İngiltere'de bulunan FC Business Intelligence Ltd. adlı özel bir kuruluşa bağlı dünyaca ünlü bir danışmanlık şirketi olan Ethical Corporation, kurumsal sosyal sorumluluk, uyum, risk ve yönetim konularında danışmanlık veriyor. Ethical Corporation tarafından 7 yıldır düzenlenen, dünyanın dört bir yanından birçok büyük şirketin katıldığı Sorumlu İş Ödülleri, sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, çevre ve etik gibi alanlarda topluma katkı sağlayan projeleri derecelendiriyor.

Sorumlu İş Ödülleri, 4 farklı kategoride 15 dalda veriliyor. 310 başvurudan 118 adayın finale kaldığı ödüllerin kazananları, 30 Eylül gecesi Londra'da düzenlenecek seremoniyle ilan edilecek.

Yorumlar