Türk tekstil ihracatçılarından Polonya atağı

Avrupa Birliği (AB)’nin önemli hazır giyim ürünleri tedarikçisi konumunda olan Polonya’ya Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri ihracatını arttırmak isteyen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, 26-28 Mayıs 2014 arasında Varşova şehrine sektör.

Google Haberlere Abone ol
Türk tekstil ihracatçılarından Polonya atağı

Avrupa Birliği (AB)’nin önemli hazır giyim ürünleri tedarikçisi konumunda olan Polonya’ya Türkiye’nin tekstil ve hammaddeleri ihracatını arttırmak isteyen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, 26-28 Mayıs 2014 arasında Varşova şehrine sektörel ticaret heyeti organizasyonu düzenleyecek. Türk tekstil ve hammaddeleri ihracatçıları, Polonyalı hazır giyim, kumaş ithalatçıları ve toptancı firmalarıyla ikili iş görüşmeleri yapacak.

Polonya’nın, Sovyetler Birliği döneminde bütün Doğu Bloku ülkeleri ve özellikle Rusya’nın hazır giyim ürünleri tedarikçisi olduğunu vurgulayan Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, bu geleneği sürdürdüğünü, günümüzde de AB ülkelerinin önemli hazır giyim tedarikçilerinden birisi konumunda olduğunu kaydetti. Buna paralel olarak önemli bir tekstil ve hammaddeleri ithalatçısı olduğuna işaret eden Ünlütürk, “Polonya, 2012 yılında gerçekleştirdiği 1,12 milyar dolar tutarındaki tekstil ve hammaddeleri ihracatına karşılık olarak 3,31 milyar dolar tutarında tekstil ve hammaddeleri ithalatı gerçekleştirdi. Polonya’nın tekstil ve hammaddeleri ithalatı, 2009’dan 2012 yılı sonuna kadar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Önümüzdeki dönemde bu artışın devam etmesini bekliyoruz. Ege Bölgesi’nin bu artışa katkısı istenilen düzeyde değil. Polonya, bizler için hedef pazar konumunda.” dedi.

POLONYA'YA İHRACAT 275 MİLYON DOLAR

Türkiye’nin Polonya’ya 2013 yılında 275 milyon dolar tutarında tekstil ve hammaddeleri ihraç ettiğine dikkat çeken Ünlütürk, şöyle devam etti: “Türkiye’nin bu pazardaki payı yüzde 8. Sürekli kaliteli ve hızlı hammadde temini ihtiyacı olan Polonya’da, ülkemizin pazar payının gerçekleştirilecek doğru bağlantılarla önümüzdeki dönemde artabileceği düşünüyoruz. Türkiye, Polonya’nın tekstil ve hammaddeleri ithalatında Almanya, Çin ve İtalya’nın ardından dördüncü sırada bulunuyor. Euro bölgesinde sürmekte olan ekonomik krize rağmen Polonya pazarındaki pazar payımız her yıl artmakta ve önümüzdeki dönemde de bu artışın hızlanacağını öngörüyoruz.”

İKİLİ GÖRÜŞMELER POLONYA'NIN TEKSTİL MERKEZİ LODZ'DA YAPILACAK

Organizasyon kapsamında Polonya’nın tekstil merkezi olan Lodz’da yapılacak ikili iş görüşmeleriyle Türk tekstil ve hammaddeleri ihracatçısı firmaların, bu ülkenin önde gelen ithalatçıları ve hazır giyim üreticileriyle biraraya getirilmesi hedefleniyor. Organizasyonun verimli geçmesi için profesyonel bir danışmanla çalışılacak. Organizasyon esnasında firmaların ürünlerini sergilemesine de imkân sağlanacak. CİHAN

Yorumlar