Türk su ürünleri Dubai'de tanıtıldı

- Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sagun: - "Birleşik Arap Emirlikleri'ne Ocak-Ekim dönemi 2016 yılı ihracatımız 12 milyon dolar civarında ve geçen yıl aynı döneme göre yaklaşık yüzde 23'lük bir artış söz konusu. Fuar kapsamında gelen iş birliği taleplerinin iyi değerlendirilmesi halinde, firmalarımızın 2017 yılında Birleşik Arap Emirliklerine olan ihracatlarını 2016 yılına göre daha da artıracaklarına inanıyoruz" - Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Kızıltan: - "Bölgede su ürünlerimize olan talep her geçen gün artıyor. Fuar süresince gördük ki çipura, levrek ve orkinos gibi balıklarımızın yanı sıra karides, yengeç gibi su ürünlerine de yoğun talep var. Dubai'de yaşayan Araplar'ın Türkiye'ye ve Türk ürünlerine özel ilgisi var. Özellikle de Türk yemeklerini çok seviyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Türk su ürünleri Dubai'de tanıtıldı

İZMİR (AA) - Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, "Birleşik Arap Emirlikleri'ne Ocak-Ekim dönemi 2016 yılı ihracatımız 12 milyon dolar civarında ve geçen yıl aynı döneme göre yaklaşık yüzde 23'lük bir artış söz konusu. Fuar kapsamında gelen iş birliği taleplerinin iyi değerlendirilmesi halinde, firmalarımızın 2017 yılında Birleşik Arap Emirliklerine olan ihracatlarını 2016 yılına göre daha da artıracaklarına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ege İhracatçılar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Dubai'de 7-9 Kasım tarihleri arasında 5'incisi gerçekleştirilen "Seafex-2016 Fuarı"nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu tarafından Türk su ürünleri tanıtıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Sinan Kızıltan, Dubai World Trade Center'da düzenlenen Ortadoğu'nun en önemli gıda ve gıda teknolojileri fuarlarından Seafex 2016 Fuarı'nda başarılı bir tanıtım gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Dubai'de levrek ve çipurayı market raflarının yanı sıra seçkin restoranların menülerinde de bulabilmenin mümkün olduğunu belirten Kızıltan, "Bölgede su ürünlerimize olan talep her geçen gün artıyor. Fuar süresince gördük ki, çipura, levrek ve orkinos gibi balıklarımızın yanı sıra karides, yengeç gibi su ürünlerine de yoğun talep var. Dubai'de yaşayan Araplar'ın Türkiye'ye ve Türk ürünlerine özel ilgisi var. Özellikle de Türk yemeklerini çok seviyorlar. Ayrıca bölgedeki yabancı nüfus yoğunluğu sebebiyle de Dubai su ürünleri için gelişmekte olan önemli bir pazar. STG olarak Dubai'de tanıtım çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte de devam ettirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun da fuar süresince Türk firmalarından temin edilen çipura ve levreklerin, Dubai Sishfish Restoran Şefi İbrahim Önen'in özel sunumlarıyla STG standına gelen ziyaretçilere ikram edildiğini ve büyük ilgi gördüğünü aktardı.

Fuarın Türk su ürünleri ihracatının artırılması noktasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Sagun, "Birleşik Arap Emirlikleri'ne Ocak-Ekim dönemi 2016 yılı ihracatımız 12 milyon dolar civarında ve geçen yıl aynı döneme göre yaklaşık yüzde 23'lük bir artış söz konusu. Fuar kapsamında gelen işbirliği taleplerinin iyi değerlendirilmesi halinde, firmalarımızın 2017 yılında Birleşik Arap Emirliklerine olan ihracatlarını 2016 yılına göre daha da artıracaklarına inanıyoruz." ifadesini kullandı.


Yorumlar