Türk şirketlerinden Türkmenistan’a modern hastaneler

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk inşaat şirketleri tarafından kurulan hastaneleri hizmete açtı. Türkmen lider, Gap inşaatın yaptığı ilk yardım ve Efor inşaat tarafından yapılan kardiyoloji hastanesini hizmete...

Google Haberlere Abone ol
Türk şirketlerinden Türkmenistan’a modern hastaneler

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk inşaat şirketleri tarafından kurulan hastaneleri hizmete açtı. Türkmen lider, Gap inşaatın yaptığı ilk yardım ve Efor inşaat tarafından yapılan kardiyoloji hastanesini hizmete açtı. Berdimuhamedov, ayrıca GAP inşaat tarafından inşa edilecek 120 yataklı nöroloji hastanesinin ise temelini attı.

Hastanelerin açılış törenine Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, bakanlar kurulu üyeleri ve bakanlar katıldı. Törende konuşan Berdimuhamedov, sağlıklı bir toplumun sağlıklı bir devletin temelini oluşturduğunu söyledi. Berdimuhamedov ülkede insan sağlığının korunması, insanların hayat ortalamasının yükseltilmesi, hastalıkların engellenmesi, sağlıklı neslin olması için gerekli şartların oluşturulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı modern sağlık çalışanlarını eğitmek ve onların mesleki eğitimlerini daha kaliteli hale getirmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Türkmen lider ayrıca tehlikeli enfeksiyonları önleme merkezi hastanesi, hijyen epidemiyoloji merkezi, morfoloji hastanesinin de temeli attı.

Daha sonra Berdimuhammedov, Efor inşaatın yapmış olduğu kardiyoloji hastanesinin açılışını yaptı. Kısa sürede tamamlanan ve modern teknoloji ile donatılan, hastane dikkat çekti.

Türkmenistan’ın başkenti Aşgabat’taki sağlık tesislerinin temel atma ve açılış törenleri, görkemli katılıma sahne oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını dolduran binlerce sağlık sektörü çalışanları ve Türkmen vatandaşları, açılışlara renk kattı.

BERDİMUHAMEDOV, ÇALIK İLE GÖRÜŞTÜ

Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile görüştü. Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin katkılarıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin üst düzey bir seviyede devam ettiğini kaydetti. Çalık, GAP inşaatın üslendiği projeleri zamanında teslim edeceğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar