Türk piliç eti ilk defa Malezya'da raflarda

Yıllardır sadece Endonezyalı tek üreticiden piliç eti ithal eden Malezya, Keskinoğlu’nun üç yıllık çalışmaları sonucunda Türk piliç etine de onay verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türk piliç eti ilk defa Malezya'da raflarda

Yıllardır sadece Endonezyalı tek üreticiden piliç eti ithal eden Malezya, Keskinoğlu’nun üç yıllık çalışmaları sonucunda Türk piliç etine de onay verdi. Geçen şubat ayında market raflarında piliç eti ürünlerini satışa sunan Keskinoğlu, üç yılda Malezya’ya 5 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor. Bugüne kadar 75 ülkeye ihracat yapan Keskinoğlu, yeni bir pazara daha adım attı. Singapur’un ardından dünyanın en zor girilen helâl et pazarı Malezya’yı hedef alan Keskinoğlu’nun, Malezya Tarım Bakanlığı ve Diyanet Yetkili Otoritesi (Jakim) ile üç yıldır sürdürdüğü görüşmeler başarıyla sonuçlandı. Keskinoğlu, bu çalışmalar sonucunda Malezya’ya piliç eti ihraç eden dünyanın ikinci, Türkiye’ninse ilk üreticisi oldu.

Malezya pazarını değerlendiren Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, 35 milyon nüfusu ve kişi başı 50 kg. tüketimiyle Malezya’nın, piliç etinde büyük bir potansiyel taşıdığına dikkat çekti. Yılda 37 bin ton piliç eti ithal ettiğini, iç tüketiminin de her yıl yüzde 11 arttığını belirterek, “Malezya, ithalata kolay kolay izin vermiyor. Biz bu ihracatı gerçekleştirmek için üç yıl çalıştık. Malezyalı yetkilileri tesislerimizde ağırladık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile Malezya Ticaret Müşavirliğimiz'in bu süreçte büyük katkıları oldu. Şu anda aylık 50 bin kg. ile başladık ama birkaç yıl içinde bu rakamı beşe katlayacağız. Dinamik ekonomisiyle Asya’nın en hızlı gelişen ülkesi Malezya’da başlayan bu faaliyetlerimiz. çevre ülkelerdeki pazarları da tetikleyecektir. Malezya Hava Yolları ile de görüşmeye başladık, uçaklarda piliç eti ve zeytinyağı ürünlerimiz ikram edilecek. 2014 yılında bunun da sonuçlanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Keskinoğlu ürünleri, Malezya’da başta Coldstorage, Yogja ve Aeon süpermarketleri olmak üzere yaklaşık 300 noktada satışa sunulacak. Keskinoğlu, Ravika markasıyla beş yıldır Malezya’ya Türk zeytinyağı ihracatının da yüzde 90’ını tek başına yapıyor. CİHAN

Yorumlar