“Türk girişimciler Rusya’nın bölgelerindeki fırsatlardan habersiz”

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’un (TUSKON) İstanbul’da organizesiyle bir araya gelen Türk ve Rus iş adamları, karşılıklı yatırım imkanlarını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
“Türk girişimciler Rusya’nın bölgelerindeki fırsatlardan habersiz”

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu’un (TUSKON) İstanbul’da organizesiyle bir araya gelen Türk ve Rus iş adamları, karşılıklı yatırım imkanlarını değerlendirdi. Toplantı kapsamında Oruç Reis Denizciler Kulübü (ODEK) ve İstanbul Verim İş Adamları Derneği (İVİAD) ile Astrahan Eyaleti Ticaret ve Yatırım Forum’na üye işadamları bir araya geldi.
Rusya’nın Astrahan Eyaleti işadamları İstanbul’da düzenlen forumda Türk işadamları ile bir araya geldi. Forum’da Rusya’nın güneyinde Hazar Denizi yakınındaki ve Volga Nehri kıyısında yer alan Astrahan Eyaleti’nin yatırım imkanları ile ilgili geniş bilgiler verildi. Forum sonunda her iki ülke işadamları ikili görüşmeler yaparak yatırım imkanları değerlendirdiler.

Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Astrahan Eyaleti Hükümet Başkanı Konstantin Markelov, “Yabancı ülkeler ya da yatırımcıları Rusya’nın bölgelerinin sunduğu fırsatlarından habersiz.” diye konuştu. Daha çok Moskova, Petersburg, Kazan ve şimdi de olimpiyatlardan sonra Soçi’nin tanındığını söyleyen Markelov, “Bunların dışında da çok önemli bölgelerimiz ve şehirlerimiz bulunuyor. Bunlardan biri de Astrahan kentimizdir. Bugünkü forumda geniş yönüyle bölgemizi tanıttık, nelerin yapılabileceğini anlattık.” dedi.

“İLGİDEN DOLAYI MUTLU OLDUK”

Bu dönemde Rusya’nın yatırımlar açısından ilgi çektiğini dile getiren Markelov, gösterilen ilgi de bunun kanıtı olduğunu belirtti. Markelov, “İlginin olacağını tahmin ediyorduk ama bu derece de olacağını düşünmedik. İlgiden dolayı mutlu olduk, bizi olumlu yönde şaşırttı ve mutlu etti. Bence bu sayıyla sınırlı kalmayıp daha da genişletebiliriz katılımcı sayısını.” diye konuştu.

Markelov son olarak Astrahan Eyaleti’nin tanıtılması için organizasyonda bulunan TUSKON’a teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar