Türk firmaları için Suudi Arabistan’ın “medikal cazibesi” artıyor

Suudi Arabistan'da düzenlenecek Uluslararası Suudi Sağlık Fuarı ve Kongresi’nin (Saudi Health 2014) Türk firmaları için cazip imkanlar sunduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Türk firmaları için Suudi Arabistan’ın “medikal cazibesi” artıyor

Suudi Arabistan'da düzenlenecek Uluslararası Suudi Sağlık Fuarı ve Kongresi’nin (Saudi Health 2014) Türk firmaları için cazip imkanlar sunduğu belirtildi. Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı himayesinde 19-21 Mayıs tarihlerinde Riyad’da gerçekleşecek dev organizasyonun, Türk medikal sanayisi için yeni kapılar aralaması bekleniyor.

Suudi Arabistan’da şimdiye kadar düzenlenen en büyük sağlık fuarı ve kongresi olma özelliğini taşıyan 'Saudi Health 2014', Informa Fuarcılık ve Riyad Fuar Şirketi işbirliğiyle düzenleniyor. Geçtiğimiz yılki fuara katılan şirketlerin kahir ekseriyetinin bu yılki fuara yeniden katılım için şimdiden sözleşme imzaladığı belirtilirken, yeni iştiraklerle bu yılki katılımın rekor düzeyde olacağı kaydediliyor. Saudi Health 2014 için Türkiye’den TG EXPO Uluslararası Fuarcılık A.Ş. sektördeki 20 seneyi aşkın birikimiyle fuara “Türkiye Milli Katılımı”nı gerçekleştirecek.

Körfez bölgesinin en büyük ve en hızlı artan nüfusuna sahip ülkesi olan Suudi Arabistan, sağlık hizmetleri sektörünü fuarlarla geliştirmeye çalışıyor.

HASTANE SAYISI 386’DAN 502’YE ÇIKACAK

Suudi Arabistan'da 2016'ya kadar hastane sayısının 502’ye, yatak kapasitesinin ise 71 bine çıkartılması hedefleniyor. 2014’te Suudi Arabistan’da toplam sağlık harcamalarının ise 20 milyar doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Toplamda 54.724 yatak kapasiteli 1925 sağlık merkezi ve 386 hastanenin bulunduğu ülkede, sağlık merkezlerinin bazıları kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı hizmet verecek şekilde tasarlanıyor. Bu durum, ülkedeki sağlık merkezi ihtiyacını daha da artırıyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ülkedeki hastanelere özerklik verilmesini ve Suudi Sağlık Bakanlığı’nın yalnız kılavuzluk rolünü üstlenmesini talep ederken, bu doğrultuda hastanelerin özerkleşmesi için çalışmalar yapıyor.

Sektördeki büyüme ve özerkleşme ise sağlık alanında GE Healthcare, Fujifilm, Philips gibi dünya devi firmaların dikkatini bölgeye çekiyor. CİHAN

Yorumlar