"Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu" tanıtım toplantısı

- Avrupa Yatırım Fonu Başkanı Gilibert: - "Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu çerçevesindeki yatırım faaliyetlerinin lansmanının sürece daha çok katkıda bulunacağına, büyüme evresindeki inovatif şirketleri destekleyeceğine inanıyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu" tanıtım toplantısı

İSTANBUL (AA) - Avrupa Yatırım Fonu Başkanı Pier Luigi Gilibert, "Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu" çerçevesindeki yatırım faaliyetlerinin tanıtımının, büyüme evresindeki inovatif şirketleri destekleyeceğine inandığını kaydetti.

Gilibert, Hazine Müsteşarlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Avrupa Yatırım Fonu'nun geliştirdiği "Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu"nun tanıtım toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türk şirketlerine bakıldığında hem iç pazarda hem de yurt dışında başarı öyküleriyle büyüme olanaklarının arkasından gittiğini belirtti.

Birçok sözleme ile Türkiye'deki KOBİ finansmanı pazarının sürdürülebilirliğini teşvik ettiklerini dile getiren Gilibert, şunları söyledi:

"Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu çerçevesindeki yatırım faaliyetlerinin lansmanının, bu sürece daha çok katkıda bulunacağına, büyüme evresindeki inovatif şirketleri daha çok destekleyeceğine inanıyorum. Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB, TSKB; Avrupa Yatırım Fonu'nun kaynaklarının yanı sıra kendileri katkıda bulundu ve 200 milyon avro değerindeki fon büyüklüğüne ulaşılabildi. Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu ilk kez oluşturulan ekipleri ve yerleşik fonları hedef alıyor, direkt eş yatırımlara da odaklanıyor, inovatif ve hızlı büyüyen şirketlerin hem İstanbul'daki rollerini güçlendirirken hem de iş merkezi ve finans merkezi olması için İstanbul'u destekliyor. Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu'nun öncesinde İstanbul Risk Sermayesi Girişimi (iVCi) inisiyatifinin iş birliğinde bir takım güçlü zeminler oluşturmuştuk, şimdi de devam ediyoruz."

Gilibert, "Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu" ile 2007 yılında başlattıkları inisiyatifi ortaklarıyla birlikte konsolide edip geliştirmeyi amaçladıklarını anlatarak, "Bugünün etkinliği aynı zamanda iVCi Stratejik Ağı'nın da 10'uncu ve son toplantısı." dedi.

Hem Türkiye'de hem de Avrupa'da çok daha fazla şirkete ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gilibert, Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu'nun tanıtım faaliyetleriyle Avrupa Yatırım Fonu'nun taahhüdü çerçevesinde her girişim seviyesindeki KOBİ'lerin erişiminin sağlanması için çaba harcandığını kaydetti.


- Türkiye'deki KOBİ'lerin finansmanına 7 milyar avrodan fazla fon


Gilibert, Avrupa Yatırım Fonu'nun, açıldığından bu yana 1,8 milyon şirkete destek sağladığını, bunların 100 binin Türkiye'den olduğunu aktardı.

Türkiye'de taahhütlerini güçlü bir şekilde devam ettireceklerini dile getiren Gilibert, Türkiye'de KOBİ'lerin finansmanı anlamında 7 milyar avrodan fazla bir fonu seferber ettiklerini, daha fazla inisiyatife imza atmak istediklerini çünkü ekonomik büyümeyi sağlam hale getirmek ve geliştirmek gibi ortak hedeflerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar