"Türk belediyeler bölge belediyelerine abilik yapacak"

- Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Muharremoğlu: - "Türk belediyeler, 24-27 Kasım'da düzenlenecek Avrasya Kent Fuarı'nda Orta Doğu ve Balkanlar'daki yerel yönetimlere kalabalık şehirlerde nasıl belediyecilik yapılacağını anlatacak. Türk belediyeler bölge belediyelerine bir nevi abilik yapacak" - "Altyapı, geri dönüşüm, çevre düzenlemeleri, kentsel araçlar gibi aslında hayatımızın içinde olan konular ele alınacak. Bunların bazısını fark ediyoruz, bazısını fark edemiyoruz ama fuarla İstanbulluya nerede yaşadığını hatırlatacağız"

Google Haberlere Abone ol
"Türk belediyeler bölge belediyelerine abilik yapacak"

İSTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Reed Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, 24-27 Kasım'da düzenlenecek Avrasya Kent Fuarı'nın yerel yönetim alanında küresel know-how transferi sağlayacağını belirterek, "Türk belediyeler fuarda Orta Doğu ve Balkanlar'daki yerel yönetimlere kalabalık şehirlerde nasıl belediyecilik yapılacağını anlatacak. Türk belediyeler bölge belediyelerine bir nevi abilik yapacak." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Muharremoğlu, 930 milyon nüfusa sahip 43 ülkenin oluşturduğu Avrasya bölgesinin yerel yönetim alanında kendini geliştirdiğini, oluşan bilgi birikiminin ise Avrasya Kent Fuarı'nda ele alınacağını söyledi.

Avrasya Kent Fuarı'nın 42 kentsel dekorasyon, 9 kentsel araçlar, 8 kentsel teknolojiler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştirak firmaları olmak üzere toplamda 68 katılımcı firmaya ev sahipliği yapacağını aktaran Muharremoğlu, 10 yıldır düzenlenen fuarın konseptini zamanın şartlarına uygun şekilde geliştirdiklerini anlattı.

Şehirleşme trendlerinin süratle yenilendiğini belirten Muharremoğlu, "Şehirlerin değişimiyle beraber ihtiyaçlar da değişiyor. Fuarın içinde belediye hizmetlerine dair her şey olacak. Alt yapı, geri dönüşüm, çevre düzenlemeleri, kentsel araçlar gibi aslında hayatımızın içinde olan konular ele alınacak. Bunların bazısını fark ediyoruz, bazısını fark edemiyoruz ama fuarla İstanbulluya nerede yaşadığını hatırlatacağız." ifadelerini kullandı.

Toplamda 3 bin 396 site yönetimiyle, inşaat ve taahhüt firmasına ve üniversitelerin ilgili birimlerine davet yapıldığını anımsatan Muharremoğlu, etkinliğin yalnızca profesyonel katılımcıları ağırlayacağını söyledi.

Avrasya Kent Fuarı'nın yanında 24-25 Kasım'da düzenlenecek "Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi"nin yerel yönetim paydaşları, site yöneticileri ve ilgili şirket temsilcilerini ağırlayacağını kaydeden Muharremoğlu, "Geleceğin şehirlerinin nasıl olacağını gösteren bir zirve ve fuar düzenleyeceğiz. Burada önemli olan Türkiye'nin belediyecilik anlamında lider olması. Bu kadar insanın yaşadığı kalabalık bir coğrafyayız. Hizmet verme süreçlerinin nasıl olduğu, işlerin minimum aksaklıkla nasıl devam ettirildiği yakın coğrafya için oldukça kıymetli. Türk belediyeler fuarda Orta Doğu ve Balkanlar'daki yerel yönetimlere kalabalık şehirlerde nasıl belediyecilik yapılacağını anlatacak. Türk belediyeler bölge belediyelerine bir nevi abilik yapacak." diye konuştu.


- "Satın alma gücü yüksek yerel yönetim temsilcileri katılacak"


Türkiye’den 40'a yakın şehrin belediye başkanlarının yenilikçi hizmetleriyle bilgi teknolojileri alanındaki know-how'ını 27 ülkenin mahalli idarecilerine ileteceğini aktaran Muharremoğlu, şöyle konuştu:

"Marka Şehirler Zirvesi başta Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Afyon, Samsun ve Trabzon belediyeleri olmak üzere yurt içinden yerel yönetim temsilcilerinin ve ilgili birim temsilcilerinin yanı sıra, yurt dışından UCLG-MEWA’nın ağında yer alan İran, Irak, Ürdün, Libya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Cezayir, Lübnan, Filistin, Yemen, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Pakistan, Hindistan, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek, Gürcistan, Ukrayna gibi hedef ülkelerdeki satın alma gücü yüksek yerel yönetim temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşecek.

Avrasya Kent Fuarı ve Marka Şehirler Zirvesi, dünya genelindeki markalaşma eğilimine paralel olarak şehirlerimizin marka bilincini geliştirmek ve bu alandaki yenilikleri paylaşmak ve farkındalık yaratmak için buluşma noktası olacak. Böylelikle katılımcı ve ziyaretçilerin beklentilerini karşılayabilme noktasında azami verimliliğe ulaşacak."

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) iş birliğiyle Reed Tüyap Fuarcılık tarafından düzenlenecek etkinliklere IBM, UNDP, Siemens, Sampaş, REC, Intel, Türk Telekom, Temsa gibi şirketlerden yöneticilerin katılacağını bildiren Muharremoğlu, etkinlikte İBB iştiraklerinin de sunumlar yapacağını söyledi.


- "Marka bilincini geliştirmek için buluşma noktası olacak"


Muharremoğlu zirve kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın Marka Şehirlerin Yönetiminde Ulaşım, Teknoloji ve İletişim konu başlığıyla, Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Sami Divleli'nin Geleceğin Marka Şehirlerinde Pop-up Uygulamalar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın da Marka Şehirler Alanında Türkiye’de ve Dünyada En İyi Uygulamalar semineriyle katılımcıları bilgilendireceğini söyledi.

Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği seminerinde Belbim Genel Müdürü Ahmet Ak'ın, Akıllı Şehirlerde Etkin Su Kullanımı, Atık Yönetimi ve Altyapı Çözümleri panelinde ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in davetlilere tecrübelerini anlatacağını ifade eden Muharremoğlu, Uluslararası Marka Şehirler Zirvesi'nin dünya genelindeki markalaşma eğilimine paralel olarak şehirlerimizin marka bilincini geliştirmek ve bu alandaki yenilikleri paylaşmak ve farkındalık yaratmak için buluşma noktası olacağını kaydetti.

Yorumlar