"Türk Akımı'nın yol haritası ekimde netleşebilir"

- Rusya Enerji Bakanı Novak: - "Projenin (Türk Akımı) yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabilir" - "OPEC üyelerinin, üretimi dondurmaya yönelik bir karar alması zor bir ihtimal, hazır değiller"

Google Haberlere Abone ol
"Türk Akımı'nın yol haritası ekimde netleşebilir"

MOSKOVA (AA) - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Rusya’nın Vladivostok şehrinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Novak, Türk Akımı projesinin yol haritası üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Novak, ekimde düzenlenecek Dünya Enerji Kongresi kapsamında Rusya ve Türkiye arasındaki komisyonun da bir araya geleceğini belirterek, "Türk Akımı ile ilgili süreç bu görüşmelerde netleşebilir. Projenin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabilir." ifadelerini kullandı.

Bu ay içinde Avrupa Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile bir araya geleceklerini anlatan Novak, "Sefcovic ile Kuzey Akım-2 ve Türk Akımı projeleri de dahil olmak üzere birçok konuyu görüşmeyi planlıyoruz." dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin, 26-28 Eylül tarihlerinde Cezayir'de yapmayı planladığı toplantıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Novak, üye ülkelerin petrol üretimini dondurmaya yönelik bir karar alma ihtimalinin düşük olduğunu savundu.

Petrol üretimini dondurmak için ciddi bir hazırlık sürecinin olması gerektiğini vurgulayan Novak, "OPEC üyelerinin, üretimi dondurmaya yönelik bir karar almasının zor bir ihtimal, hazır değiller. Dolayısıyla üye ülkelerin böyle bir karar alacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

Yorumlar