"Turizmde iç pazarda ciddi bir hareketlilik bekliyoruz"

- TÜROFED Başkanı Ayık: - "Darbe girişiminin hemen arkasından gelen yasakla yaklaşık 100 bin iptal ve erteleme almıştık. Şimdi Kurban Bayramı'nı da içine alan sürede biz tekrardan ciddi bir sayıda geri dönüş olmasını bekliyoruz" - POYD Başkanı Kızıldağ: - "Yasağın kaldırılmasıyla iç pazarda ciddi bir hareketlilik bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Turizmde iç pazarda ciddi bir hareketlilik bekliyoruz"

ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, kamu personeline getirilen izin yasağıyla yaklaşık 100 bin rezervasyon iptali ve erteleme aldıklarını belirterek, "Şimdi Kurban Bayramı'nı da içine alan sürede biz tekrardan ciddi bir sayıda geri dönüş olmasını bekliyoruz." dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından Kundu'da bir otelde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından ilan edilen Olağanüstü hal, (OHAL) kapsamında kamu personelinin izinlerinin dondurulduğunu anımsatarak, bu nedenle bazı kamu personelinin tatilini iptal ettiğini, bazılarının da ileri bir tarihe ertelediğini belirtti.

Kamu personelinin izin yasağının dün itibarıyla kaldırıldığını, bunun turizm açısından da önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Ayık, şöyle konuştu:

"Uzun yıllardır iç pazarda yapmaya, geliştirmeye çalıştığımız bir çabanın sonucu olarak biz bu sene yüzde 25'ler civarında iç pazarda ciddi bir artış sağlamıştık. Biz kamu personeliyle ilgili de birtakım projeler geliştirmeye çalıştık, fakat şartların elvermemesi nedeniyle projemizi hayata geçiremedik. Fakat önümüzdeki dönemde bu projelerimizi mutlaka hayata geçirmek istiyoruz. "

Ayık, 3 milyondan fazla kamu çalışanına en uygun şartlarda tatil imkanı sağlamak istediklerini vurgulayarak, "Kamuda izin yasaklarının kaldırılmasıyla 100 binlerin üzerinde yeni rezervasyonun tekrar geleceğini düşünüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından gelen yasakla yaklaşık 100 bin iptal ve erteleme almıştık. Şimdi Kurban Bayramı'nı da içine alan sürede biz tekrardan ciddi bir sayıda geri dönüş olmasını bekliyoruz. Fiyat anlamında emin olabilirler, fahiş fiyat uygulanmayacak." diye konuştu.

- "Hareketlilik bu hafta başlar"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da darbe girişiminin ardından, kamuda izinlerin kaldırılmasıyla turizm tesislerinde birtakım iptallerin yaşandığını anlattı.

Kurban Bayramı rezervasyonlarının da bunun içinde olduğunu belirten Kazıldağ, yasağın kaldırılmasıyla iç pazarda ciddi bir hareketlilik beklediklerini bildirdi.

Kızıldağ, hareketliliğin bu hafta başlamasını beklediklerine işaret ederek, "Önümüzdeki hafta yoğunlaşır. Kamuda izin yasağının kaldırılması yurt dışındaki imajımız açısından, Türkiye'nin normalleşmesinin gösterilmesi açısından da çok önemli olacaktır diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar