Turizm Haftası, şerbet ve lokum ikramıyla başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı.

Google Haberlere Abone ol
Turizm Haftası, şerbet ve lokum ikramıyla başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konmasıyla başladı. Etkinlikler kapsamında, Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) katılımcılara ve turistlere Osmanlı şerbeti ile susamlı lokum ikram etti.

MAD Başkanı İsmail Karataş, Türkiye'nin dünyanın en zengin mutfak kültürüne sahip olduğunu, bunun kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Dünya turizminin bel kemiğini gastronomi (yemek kültürü) oluşturduğunun iyi bilinmesi gerektiğini belirten Karataş, her turizm sektörü çalışanının aynı zamanda gönüllü turizm elçisi görevi gördüğünün iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. Sürdürülebilir turizmin temelini yemek kültürünün oluşturduğunun iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Karataş, Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAF), Turizm Haftası'nı 81 ilde kutladığını, gastronomi dalı olarak aşçıların Türk turizmine katkısının artması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Etkinlikte aşçılar da 'Aşçı Andı'nı okuyarak, sezona başladı. Yaklaşık 200 bin yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonu Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlıyor. Manavgat bölgesine turist ağırlamaya bağlı yıllık turizmde 3 milyar dolar gelir elde ediyor.

Turizmcilerin yaptığı istatistiki çalışmaya göre bölgeye gelen turistlerin yüzde 55'ini Almanlar, yüzde 24'ünü Ruslar, yüzde 7'sini İngilizler, yüzde 4'ünü Hollandalılar ve diğer milletler oluşturuyor. CİHAN

Yorumlar