"TURAY" ile "SUN 2235" tanıtıma çıktı

- Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen iki ayçiçeği çeşidi, tarla gününde çiftçilere tanıtıldı

Google Haberlere Abone ol
"TURAY" ile "SUN 2235" tanıtıma çıktı

İZMİR (AA) - Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen iki ayçiçeği çeşidi "TURAY" ile "SUN 2235" tarla gününde çiftçilere tanıtıldı.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Yağlı Tohumlar Şubesi Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Şemsettin Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağlık ve çerezlik ayçiçeğinde yüksek verimli çeşit geliştirme noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda enstitü de geliştirilen yüksek yağ oranı ve kaliteye sahip "TURAY" ile "SUN 2235" ayçiçek çeşitlerini düzenledikleri tarla gününde üreticilere tanıttıklarını aktaran Tan, şu bilgileri verdi:

"SUN 2235 çeşidi, dekar başına 400 ila 450 kilogram ürün elde edilebilmektedir. Üreticilerimize bu çeşitlerin tanıtımını yapıyoruz, çeşidin potansiyeline ulaşması için üreticilerimize yetiştirme teknikleri noktasında bilgiler aktarıyoruz. Yetiştirme tekniklerine uyulmazsa gerçek verim potansiyeline ulaşamazlar. Elde edilen ürün yüksek yağ oranına sahip iyi koşullarda yüzde 48'e ulaşan yağ oranlarına ulaşıyor. Bölgemiz ülkemizdeki yağ açığının kapatılması noktasında büyük önem arz etmektedir."

Tan, ürünlerin Türkiye'nin bir çok yerinde deneme ekimleri yaptıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını bildirdi.

Yorumlar