"Tunus 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi"ne doğru

TUNUS (AA) - Tunus Ekonomi ve Yatırım Bakanı Fadıl Abdulkafi, ülkesinde 29-30 Kasım'da düzenlenecek "2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi"ne büyük önem...

Google Haberlere Abone ol
"Tunus 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi"ne doğru

TUNUS (AA) - Tunus Ekonomi ve Yatırım Bakanı Fadıl Abdulkafi, ülkesinde 29-30 Kasım'da düzenlenecek "2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi"ne büyük önem verdiklerini ve kongrede 50 milyar tutarında çok sayıda projenin yatırımcıya sunulacağını söyledi.

Başkentteki hükümet binasında düzenlenen basın toplantısında yatırım kongresine ilişkin açıklamalarda bulunan Abdulkafi, "Tunus, kongrede 50 milyar dolar değerindeki 195 projeyi uluslararası yatırımcılara sunacak." dedi.

Abdulkafi, kongreye uluslararası yatırım fonları temsilcilerinin yanı sıra 70 ülkeden resmi heyetin katılacağını belirtti. Çin'den de 12 büyük şirketin kongrede yer alacağını aktaran Tunuslu Bakan, tarım, tekstil, havacılık, otomotiv gibi birçok alanda Avrupa, Asya ve Amerika'dan büyük şirketlerle anlaşmalar imzalamayı planladıklarını ifade etti.

"Tunus 2020 Ekonomi ve Yatırım Kongresi", turizm gelirlerindeki düşüş, istikrarsızlık ve yolsuzlukla mücadelede başarısızlık gibi nedenlerle dar boğaza süreklenen ülke ekonomisini canlandırmak için son ümit olarak görülüyor. Plan ve hazırlıkları yaklaşık bir yıldır süren kongre 29-30 Kasım'da düzenlenecek.

Yorumlar