Tunceli'nin tek ihracat yapan firması devletten destek bekliyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesi Munzur Gözeleri’nde 2004 yılında 242 ortak tarafından kurulan Munzur Su; Sağlık Bakanlığı analizlerine dayanarak Gıda Güvenliği Hareketi tarafından Türkiye’deki 294 kaynak suyu arasında insan sağlığı açısından...

Google Haberlere Abone ol
Tunceli'nin tek ihracat yapan firması devletten destek bekliyor

Tunceli’nin Ovacık ilçesi Munzur Gözeleri’nde 2004 yılında 242 ortak tarafından kurulan Munzur Su; Sağlık Bakanlığı analizlerine dayanarak Gıda Güvenliği Hareketi tarafından Türkiye’deki 294 kaynak suyu arasında insan sağlığı açısından en yararlı su olarak belirlendi. Tunceli'nin tek ihracat yapan firması olan Munzur Su, günlük 160 ton üretim kapasitesine sahip. 47 kişiye istihdam sağlayan firma kapasitesini artırmak için devletten yardım istiyor.

Munzur Su Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Saylı, bölgede ihracat ve ithalat yapan tek firma olduklarını belirterek şunları kaydetti: "Bölgenin fiziki yapısından dolayı nakliye ve ulaşım konusunda büyük zorluklar yaşıyoruz. Yetkililerden ulaşım ve nakliye ile diğer alanlarda bizlere destek olmalarını istiyoruz.”

Günde 160 ton su ürettiklerini ve gerekli destek sağlanması halinde bunu iki katına çıkarabileceklerini kaydeden Saylı, “Almanya ve Hollanda’ya ihracat yapıyoruz. Arabistan’dan talep geldi. Bunun için hazırlıklarımızı yapıyoruz.” diye konuştu.

Munzur suyun kaynak suları arasında birinci seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Munzur Su Yönetimi Kurulu Başkanı Fevzi Özer ise, “Munzur Su, kalitesi itibariyle Türkiye’deki mevcut doğal kaynak suları arasında birinci sıradadır. Bu da bizim dışımızda Gıda Güvenliği Hareketi’nin Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı analizler üzerinden tespit ettiği bir husus.” dedi.

Suyun pH değerine de vurgu yapan Özer, “Suyumuzun pH’i 8.45’tir. Türkiye’deki diğer doğal kaynak sularında bu değer 7 ile 8 arasında. Bizim suyumuz hakikaten her türlü sanayi ve endüstriyel kirlenmenin dışında; kimyasal, biyolojik kirlenmenin dışında bir alanda. Tamamen kaynağından olduğu gibi hiçbir işleme tabi tutmadan ambalajlayıp tüketiciye ulaştırıyoruz. Tüketiciler gönül rahatlığıyla tüketebilir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar