TÜMSİAD'dan 'üretmeye devam' hareketi

Türkiye’nin yedi bölgesinden ve yurt dışından gelen TÜMSİAD üyeleri hep birlikte “Biriz Beraberiz” çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
TÜMSİAD'dan 'üretmeye devam' hareketi
TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği) kalkışma girişimine karşı tepkisini ortaya koymak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen 80’e yakın şube başkan temsilcileri ile 23 Temmuz Cumartesi günü Wyndham Grand Levent Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye’nin yedi bölgesinden ve yurt dışından gelen TÜMSİAD üyeleri hep birlikte “Biriz Beraberiz” çağrısında bulundu.

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan Türkiye’nin kalkışma girişimi karşısında çok önemli bir demokrasi sınavı verdiğini söyledi. Doğan, “Tarih boyunca her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran aziz milletimiz engin ferasetiyle bu olay karşısında da birlik olmuş ve kendi iradesini hiçe sayanlara karşı gereken dersi vermiştir” dedi.

Şimdi sıranın birlik ve beraberlik içinde milli iradenin her zamankinden daha fazla yanında olma zamanı olduğunu ifade eden Doğan, TÜMSİAD olarak OHAL süresince 81 ilde “Üreten Türkiye’nin Demokrasi Hareketi”ni başlattıklarını duyurdu. Doğan, tehlike geçinceye kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını vurguladı.

ÜRETMEYE DEVAM

Yaşar Doğan açıklamasında, sağlam ekonomik yapımız, irademiz ve güçlü politikalarımız sayesinde yaşananların krize dönüşmesine milletçe fırsat vermediklerini söyledi. TÜMSİAD olarak iyi niyetli, çalışkan, ahlaki değerlere bağlı aldatmayan ve aldanmayan iş adamları kuşağı oluşturma çabasında olduklarına dikkat çeken Doğan, bu günlerde iş adamları olarak ülkemiz için çalışmaya, üretmeye devam edeceklerini bildirdi.

TÜMSİAD Başkanı, iş dünyasına da şöyle seslendi: “Bizler iş adamları olarak her zaman yüksek morale ihtiyaç duyarız. Halkımızın gösterdiği mücadele bizim için en önemli motivasyon kaynağı olsun. Arkamızda böyle güçlü bir halk olduğu sürece iş adamları olarak sırtımız yere gelmez. Bu nedenle daha çok üretmeli, yurt dışındaki bağlantılarımıza gerçekleri daha çok anlatmalı ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinden vazgeçmediğini göstermeliyiz.”

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR

TÜMSİAD Başkanı, kalkışma girişimi sonrası hükümetin aldığı tedbirlerin son derece kritik olduğuna da dikkat çekerek, piyasaların buna olumlu cevap verdiğini söyledi. Kayıpların son derece minimal oranlarda yaşandığına dikkat çeken Yaşar Doğan, yurt dışından da bu gelişmelerin olumlu olarak izlendiğini ve Türkiye’nin yatırım için hala cazibe merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

DAHA FAZLA SOSYAL SORUMLULUK

Doğan, kazancını bu ülke insanı için harcamaktan çekinmeyen iş adamlarının bu süreçte çok daha fazla sosyal sorumluluk projesi hayata geçirmesi gerektiğini ifade ederek, TÜMSİAD olarak çok yakında kamuoyu ile bu projelerini de paylaşacaklarını bildirdi.

Yorumlar