Tüm sermayesi 3 tavuktu şimdi tesisinde 3 bin tavuk var

Uşaklı Ömer Çoban bahçesindeki 3 tavuktan 3 binlik tavuklu tesise olan hikayesini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Tüm sermayesi 3 tavuktu şimdi tesisinde 3 bin tavuk var

Girişimcilikte başarı öykülerinden biri Uşaklı Ömer Çoban'ın hikayesi. Beyaz eşyacıda sıradan bir işçi olarak çalışan Ömer Çoban şimdi Türkiye'ye yumurta dağıtımı yapan 3 bin tavukluk bir tesisin patronu.

Uşak’ta eşi ve kızıyla birlikte işlerini sürdüren Ömer Çoban, internet üzerinden sipariş alarak Türkiye’nin farklı bölgelerine tavuk gönderiyor. Beyaz eşya ve mobilya mağazasında çalışarak geçinen Çoban, ilk başlarda 3 tavuğa baktığı evinin bahçesi bir anda onun geçimini sağlayacak bir iş oldu.

Bahçesinde baktığı tavukların verdiği yumurtalara talepler artınca, kendisine iki dönümlük bir arazi alarak tavuk çiftliği kurmaya karar veren Çoban, 500 metrekarelik kapalı alana bir tesis kurdu. Kurduğu alan içerisine otomatik yemleme ve sulama sistemi kurarak 3 bin tavuk bakmaya başlayan Çoban, tavuklardan aldığı yumurtaları da internet üzerinden satıyor.

Uzun süredir esnaflık yapan Çoban, tavuk yetiştirme işine hobi olarak başladığını daha sonra talep gelmesi üzerine bu işi büyütmeyi düşündüğünü belirterek, "Çiftlikte Ataks ve Tinted ırkı tavuklarım var. Günde 2 bin 500 ile 2 bin 750 arası yumurta alıyorum. Eşim ve kızımla birlikte yumurtaları topluyor, temizliyor daha sonra satıyoruz. İlgi çok fazla, ilk zamanlar 'uçan tavuk yumurtası', 'kaçan tavuk yumurtası', 'zıplayan tavuk yumurtası' gibi isimler veriyordum.” İfadelerini kullandı.

Çok fazla yerden sipariş aldığını belirten Çoban, yumurtaları satmaya başladığını belirterek, bunun karlı bir iş olduğunu ve tavukların sayısını da 10 bine kadar çıkaracağını dile getirdi. Hastalanan tavukları sirke, sarımsak ve soğanla tedavi ettiğini belirten Çoban, 30’dan fazla şehre yumurta ticareti yaptığını belirtti.

 

Yorumlar