Tüketici Hakları Derneği, Operatörlere Tepkili

Tüketici Hakları Derneği (THD), Kızılay’da bir araya gelerek cep telefonu operatörlerini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Tüketici Hakları Derneği, Operatörlere Tepkili

Operatörlere tepkili olan dernek üyeleri cep telefonları ile ilgili şikâyet ve taleplerini dillendirdi.

Burada basına açıklama yapan THD Başkanı Turhan Çakar, operatörlerin paketlere dair detayları anlatmadığından yakındı. Çakar, şunları söyledi:

“Normal faturalar ile ayrıntılı faturalar açık ve anlaşılır düzenlenmediğinden alınan ücretlerin dayanakları tüketiciler tarafından bilinememektedir. Yalın ADSL fiyatları yüksektir. Tüketicilerin telefon numaraları bilgisi ile diğer şahsi bilgileri tüketicilerin izni ve haberi olmadan 3.şahıs ve değişik firmalara satılmakta, daha sonra da tüketiciler çeşitli şekillerde 3.şahıslar ve firmalarca dolandırılmaktadır. Tüketiciler, istenmeyen mesaj ve iletileri reddetme hakkını kullanamamaktadır. Bu konuda firmaların oyalaması ve zorluklarıyla karşılaşmaktadır. İnsan haklarına ve tüketici haklarına aykırı olan cep telefonlarından geniş dinleme yapılmaktadır.”

Cep telefonu operatörlerinin ortak anten sistemine geçmesi gerektiğine değinen Turhan Çakar, baz istasyonların vatandaşa zarar vermeyecek yerlerde kurulması gerektiğine işaret etti.

THD Başkanı, cep telefonlarıyla ilgili tüketicilerin yaşadığı tüm sıkıntılarda vatandaşın derneğe bir dilekçeyle başvurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar