Tüketici Güven Endeksi Mart Ayında Çok Sert Düştü

Tüketici güven endeksi mart ayında sert düşüşle son altı yılın en düşük düzeyine geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Tüketici Güven Endeksi Mart Ayında Çok Sert Düştü

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici heves anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici itimat endeksi, mart ayında bir önceki aya nazaran %5,4 oranında azaldı; şubat ayında 68,06 bulunan endeks mart ayında 64,39 oldu.

MADDİ DURUM BEKLENTİSİ AZALDI

Hanenin maddi hal beklentisi endeksi bir önceki aya nazaran %1,6 oranında azaldı. Şubat ayında 86,75 bulunan endeks kıymeti mart ayında 85,37 oldu. Bu düşüş, istikbal 12 maaş çağda hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı.

YÜZDE 5 DÜŞTÜ

Şubat ayında 90,87 bulunan umumi ekonomik hal beklentisi endeksi %5 oranında azalarak, mart ayında 86,30 oldu. Bu azalış, istikbal 12 maaş çağda umumi ekonomik durumun daha iyi olabileceği anlamında beklentisi bulunan son kullanıcıların sayısının bir önceki aya nazaran azaldığını göstermektedir.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya nazaran %6,3 oranında azalarak, mart ayında 65,28 ederine düştü. Bu düşüş, istikbal 12 maaş çağda işsiz sayısında yükseliş bekleyenlerin oranındaki yükseliştan kaynaklandı.

TASARRUF İHTİMALİ YÜZDE 17.5 AZALDI

Tasarruf etme ihtimali endeksi %17,5 oranında azaldı. Şubat ayında 25 bulunan endeks, mart ayında 20,61 ederine düştü.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar