TÜBİTAK'ta Dijital Verileri Analiz Edecek Eleman Kalmamış

TÜBİTAK'ta çok önemli soruşturmalarda delil teşkil edebilecek harddisk ve diğer dijital verileri analiz edebilecek eleman kalmadığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
TÜBİTAK'ta Dijital Verileri Analiz Edecek Eleman Kalmamış

TÜBİTAK'a bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde (BİLGEM), fazla aşırı mühim soruşturmalarda kanıt teşkil edebilecek haddisk ve öteki dijital verileri analiz edebilecek eleman kalmadığı ortaya çıktı.

4 HARDDİSK BİLGEM'E GİTTİ

Adana'da açılan bir hukuk dışı örgüt davası hususi yetkili mahkemelerin Şubat 2014'te kaldırılmasından sonra bu suçun işlendiği yer bulunan Gaziantep'e gönderildi.

Gaziantep 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi de kanıt şekilde dosyada bulunan 4 harddisk'i dijital analiz incelemesi için BİLGEM'e gönderdi.

'ADAMIMIZ KALMADI, BU İŞİ YAPAMAYIZ'

BİLGEM Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin nedeni ile verilen yanıt, geçen cuma günü mahkemeye ulaştı. Yazıda, gönderilen harddisklerin incelenerek rapor hazırlanmasının istendiği lakin bu tetkiklerin yapılabilmesi için harddisklerin ele geçirildiği tarih ve saatin kolluk görevlilerince yazılı şekilde bildirmesi gerektiği vurgulandı.

Yazıda ayrıca, son 6 ayda yaşanan personel değişiklikleri sebebiyle kurumda dijital analiz yapabilecek eleman kalmadığı vurgulanarak, bu istek art çevrildi.

'YOĞUN DEĞİŞİMDEN'

TÜBİTAK'ın cevabında, 'Kurumumuz dijital analiz incelemesi yapabilecek personel ekibinde son 6 ay arasında yaşanan hummalı değişim itibarı ile söz konusu talebinize yönelik müsait ve ehliyetli personel bulunmadığından üzülerek talebinize müspet yanıt verememekteyiz' denildi. (Kaynak: Radikal)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar