TTNet'te fibere geçiş yapan yanıyor

Normal ADSL'den fiber optiğe geçiş yapan Türk Telekom ve TTNet, nakil işlemlerini yapan sistemde sınıfta kaldı. Kurumun, sistemi çöktüğü için aylardır vatandaşa hizmet veremiyor.

Google Haberlere Abone ol
TTNet'te fibere geçiş yapan yanıyor

Dünyanın en ünlü futbolcularından Ronaldo ile yaptığı tanıtımlarla son günlerde dikkat çeken Türk Telekom ve TTNet'in alt yapısında sıkıntılar olduğu iddia ediliyor. Özellikle fiber optike geçişte büyük sorunlar yaşadığı iddia edilen kurumun, aylardır nakil işlemlerini yapamadığı belirtiliyor.

Nisan ayından bu yana nakil işlemi yaptırmak isteyen birçok vatandaş, TTNet tarafından mağdur edilmiş durumda. Mağdurlar, TTNet'ten kendilerine sağlıklı hiçbir bilgi verilmemesinden şikayet ederken; Türk Telekom ve TTNet'ten bazı kaynaklar sistemin uzun süredir cevap vermediğini çözüm beklendiğini belirtiyor. 

Türkiye'nin en büyük kamu ve özel iştirakli firmalarından biri olan Türk Telekom ve ona bağlı TTNet, aylardır büyük bir problemle karşı karşıya. Dünyaca ünlü futbolcu Ronaldo iddialı bir tanıtım yaparak fiber optiğe geçtiğini duyuran kurum, reklamlarda vaat ettiği hizmeti vatandaşa sunmakta aciz kaldı. Kurumun alt yapısının normal internetten fiber optik hatlara geçişe müsait olmadığı vatandaştan gelen işkayetlerden anlaşıldı. 

GEÇİŞ YAPAN İNTERNETSİZ KALIYOR

Kurumdan nakil isteyen abonelerin tamamına yakını bir daha da interenetle bağlantı kuramıyor. Özellikle normal internet paketini fiber optiğe geçirdikten sonra nakil yapan vatandaşlar büyük bir hüsrana uğruyor. Çünkü fiziksel olarak gerçekleşen bağlantılar ve kurulan altı yapıdan sonra müsait olmayan sistem tıkanıyor. Sistem tıkanıklığının ise neden kaynaklandığı hala çözülebilmiş değil. Dünyanın sayılı şirketleri arasında sayılan kurum, çalıştırdığı binlerce sistem mühendisine rağmen sistemdeki arızayı giderememiş durumda. 

KURUMDA SORUN ÇÖZEN MUHATAP BULMAK İMKANSIZ

TTNet'ten nakil işlemi yaptıkları için mağdur olan vatandaşlar ise muhatap bulamamaktan şikayetçi. Türk Telekom ve TTNet'in 444 0 375 numaralı hattını arayan mağdur vatandaşlar sürekli aynı cümlelerle oyalanıyor. Aylardır bağlantısı yapılmayan vatandaşlar son çare internet siteteleri üzerinden şikayetlerini dile getiriyor. Şikayetvar.com benzeri siteler üzerinden durumlarını dile getiren vatandaşlar, mağduriyetlerini giderecek bir kişi ve kuruluş bulunmamasından yakınıyor. 

İşte o şikayetlerden bazıları:  




ÜSTÜNE BİR DE ÖDÜL ALAN KURUM

Türk Telekom'da bu kadar sorun yaşanırken, kurumun hala uluslar arası ödüller aldığını açıklaması ise ironik bulundu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, 4,5G ve yeni nesil teknolojilerde kullanılmak üzere geliştirdiği yeni anten modeli ile Global Telecoms Business Zirvesi'nde inovasyon ödülüne layık görüldü.
 

Yorumlar