TSÜAB'da Yıldıray Gençer güven tazeledi

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) 2014 yılı Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Yıldıray Gençer seçildi. 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan seçimlerde Gençer, geçerli oyların yüzde 72'sini aldı. Genel kurul toplantısına...

Google Haberlere Abone ol
TSÜAB'da Yıldıray Gençer güven tazeledi

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) 2014 yılı Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Yıldıray Gençer seçildi. 7-8 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan seçimlerde Gençer, geçerli oyların yüzde 72'sini aldı.

Genel kurul toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri de katıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını yapan TSÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Gençer, yönetime gelmiş oldukları günden itibaren Yönetim ve diğer Kurullarla birlikte, kendilere olan güvene layık olmaya çalıştıklarını ifade etti.

GENÇER: BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR İLKESİ İLE HAREKET ETTİK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere tüm paydaş kurumlarla ortak çalışma kültürü içinde çalıştıklarını kaydeden Gençer, " Yönetime geldiğimiz 5 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Birliğimiz üyelerinden intikal eden problemlerin çözümü amacıyla çeşitli düzeylerdeki bürokratik ziyaretler başta olmak üzere sonuç almak için her türlü girişimde bulunduk. Üyelerimizin münferit sorunları ile birlikte ürün bazında oluşturulan çalışma grupları vasıtasıyla ortaya çıkan genel sorunlarda raporlar halinde ilgili ve yetkili mercilere iletildi.'' şeklinde konuştu.

'TOHUMCULUK KANUNUNUN REVİZE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

2006 yılında yürürlüğe giren Tohumculuk Kanununun değişen şartlara göre revize edilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptıkları çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yıldıray Gençer, '' Artık kısa bir süre içinde sonuç alacağımıza inanıyoruz.'' dedi.

Gençer, ''Görev süresince Yönetim Kurulu olarak katılımcı, paylaşımcı, şeffaf, uyumlu ve sürdürülebilir bir yapı sergilemek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bizlere bu görevi vererek onurlandıran tüm üyelerimize ve destekleri için çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Genel Kurulumuz sonrası oluşacak yönetimin de bu görevleri aynı yaklaşımla sürdürmeye gayret göstereceğine inanıyorum." diye konuştu.

MÜSTEŞAR VEDAT MİRMAHMUTOĞULLARI: KENDİ GIDANIZI ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇARENİZ YOK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları ise 2008 yılında yaşanan gıda krizinden sonra, tarım ve gıdanın öneminin arttığını vurgulayarak başladığı konuşmasında küresel ısınma, kuraklık gibi etkenlerin yanı sıra spekülatif risklere de dikkat çekti. Stokçuluğun geldiği boyutları örneklerle anlatan Vedat Mirmahmutoğulları, ''Kendi gıdanızı üretmekten başka çareniz yok.'' dedi.

Vedat Mirmahmutoğulları, tarımda Ar-Ge ve bitki ıslahına yönelinmesini tavsiye etti. Ayrıca tohumculuk sektörünün sürekli geliştiğini, ürün bazında dışa bağımlığının giderek azaldığını, ihracatının artarak 130 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

''TOHUMCULUK KANUNU DEĞİŞECEK, SİZ GÜÇLENDİKÇE YETKİLERİMİZİ DEVREDECEĞİZ''

Tohumculuk Kanunu ile düzenlenen ve firmaların kapatılması riskini beraberinde getiren bazı şartların değişmesinin, binde 3 ilkesinin düzenlenmesinin ve seçimli Genel Kurulların dört yılda bir yapılmasının gündemlerinde olduğunu ve bu konudaki hazırlıkların son aşamaya geldiğini ifade eden Müsteşar Mirmahmutoğulları, tohumculuk sektörünün kurumsal alt yapısının tamamlandığını, Türkiye Tohumcular Birliği ve diğer alt birliklerin güçlendiğini vurguladıktan sonra ''Siz güçlendikçe, biz yetkilerimizi size devredeceğiz." açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından faaliyet,mali ve denetim raporları okunarak, ayrı ayrı ibra edildi. Tüzük değişiklik önerileri ve görüşülüp karara bağlandıktan sonra 2014 yılı çalışma programı bütçesi onaylandı.

Yapılan seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre TÜSAB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Yıldıray Gençer, Ahmet Yılmaz Ali Özen, Ali Nergiz, Burhanettin Topsakal, Ayhan Atalay, Ali Üstün, Ökkeş Yıldırım, Veli Alan, Refik Akçakaya.

CİHAN

Yorumlar