TSPB Genel Kurulu 27 Mayıs’ta düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin (TSPB) 16. Olağan Genel Kurulu'nun 27 Mayıs’ta düzenleneceği bildirildi. TSPB'nin aylık yayını Sermaye...

Google Haberlere Abone ol
TSPB Genel Kurulu 27 Mayıs’ta düzenlenecek

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğinin (TSPB) 16. Olağan Genel Kurulu'nun 27 Mayıs’ta düzenleneceği bildirildi.

TSPB'nin aylık yayını Sermaye Piyasasında Gündem'in Mayıs 2016 sayısı yayımlandı. Birlik tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, TSPB'nin 16. Olağan Genel Kurulu'nun, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ve Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın katılımıyla 27 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada ayrıca Olağan Genel Kurul'da, Birliğin Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Disiplin Komitesi üyelikleri için seçim yapılacağı dile getirildi.

TSPB Başkanı İlhami Koç da Sermaye Piyasasında Gündem’in mayıs sayısında, iki senelik yönetim dönemini ve sermaye piyasalarının gelişimini değerlendirdi.

Yönetim bayrağını devraldıktan sonra bir yol haritası çizildiğini vurgulayan Koç, "Göreve gelmemizin hemen ardından SPK Başkanı Sayın Vahdettin Ertaş’ın ve kamu kesimi ile özel sektörden tüm paydaşların katılımıyla Sermaye Piyasası Arama Konferansı’nı düzenledik. Bu konferansın sonucunda Birliğimizin gelecek vizyonunu ve hedeflerini hep beraber belirledik." bilgilerini paylaştı.

Koç, arama konferansında çıkan sonuçlar doğrultusunda odaklanılacak ana başlıkların; finansal okuryazarlığın geliştirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, toplam tasarruflar içinde sermaye piyasalarının oranının yükseltilmesi, bireysel ve kurumsal yatırımcı büyüklüklerinin artırılması, kamusal fonların bir kısmının sermaye piyasasında değerlendirilmesi, borsadaki şirket sayısının çoğaltılması, ürünlerin çeşitlendirilmesi ve sektörle ilgili iletişim çalışmalarının yapılması olarak sıralandığını belirtti.

Göreve geldikleri 2014 yılından bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerle sermaye piyasalarını büyütmeyi ve daha güçlü hale getirmeyi hedeflediklerini kaydederek, "Başta SPK ve Borsa İstanbul olmak üzere birlikte geleceğe doğru yol aldığımız tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini de kullandı.

Yorumlar