TSKB'den uyuşmazlıklara çözüm önerisi

- TSPB Başkanı Koç: - "Uyuşmazlıkların çözümü konusundaki önerilerimizi hazırlayarak Sermaye Piyasası Kuruluna sunduk" - "Kısa sürede sonuç alarak üyelerimizin taraf olduğu uyuşmazlıkların Birlik bünyesinde çözülebilmesini sağlayan bir mekanizmayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TSKB'den uyuşmazlıklara çözüm önerisi

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, "uyuşmazlıkların çözümü" konusunda öneri hazırlayarak Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) sunduklarını belirterek, üyelerinin taraf olduğu uyuşmazlıkların Birlik bünyesinde çözülebilmesini sağlayan bir mekanizmayı hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin haziran sayısında, TSPB olarak bundan sonraki süreçte gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek dönemde de Birlik statüsünün verdiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını vurgulayan Koç, sektörün tamamını ilgilendiren ve uzun süredir üzerinde çalıştıkları vergi düzenlemelerinin belirli bir aşamaya geldiğini kaydetti.

Koç, bu düzenlemelerin bir an önce yasalaşmasının gündemlerinin ilk sıralarında yer alacağını aktararak şunları ifade etti:

"Bunun dışında, kaldıraçlı işlemlerle ilgili olarak getirilen yeni düzenlemeler ve bu düzenlemeler gereğince Birliğimizce yapılacak hususlar da üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz işler arasında yer alacak. Geçtiğimiz 2 yılda üzerinde çok çalıştığımız ancak henüz sonuç alamadığımız bir başka konu da uyuşmazlıkların çözümüdür. Bu konudaki önerilerimizi hazırlayarak SPK'ya sunduk. Kısa sürede sonuç alarak üyelerimizin taraf olduğu uyuşmazlıkların Birlik bünyesinde çözülebilmesini sağlayan bir mekanizmayı hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Güçlü bir sermaye piyasasının, bilinçli yatırımcı sayısının artması ve yatırım kültürünün yaygınlaşmasıyla oluşacağına inandıklarını dile getiren Koç, bunun sadece gelişen ülkelerde değil, gelişmiş ülkelerde de tartışılan bir konu olduğuna dikkati çekti.

Koç, bu konuda bazı uluslararası kurumlarla da iş birliği yaptıklarına değinerek, 12-14 Haziran tarihlerinde Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Forumuna (International Forum for Investor Education- IFIE) ev sahipliği yapacakları bilgisini verdi.

Forum dolayısıyla çeşitli ülkelerin yatırım çevrelerinden 100 civarında yabancı katılımcıyı İstanbul'da ağırlayacaklarını belirten Koç, Forum kapsamında finansal okuryazarlık konusunun ele alınacağını bildirdi.

Yorumlar