TSE Denizli’de ‘Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları’ paneli düzenleyecek

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, Denizli’de “Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları” konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
TSE Denizli’de ‘Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları’ paneli düzenleyecek

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, Denizli’de “Standardizasyonun Milli Ekonomiye Faydaları” konulu bir panel düzenleyeceklerini söyledi. Karaman, Cihan Haber Ajansı’na TSE Müşaviri Mehmet Evci ile birlikte yaptığı ziyarette, Denizli Ticaret Odası (DTO) ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle 18 Nisan 2014'te düzenleyecekleri panele, ilgili bütün firmaları davet ettiklerini belirtti.

Standardizasyonun milli ekonomiye birçok yönden faydalı olduğunu vurgulayan Bölge Koordinatörü Karaman, “TSE olarak, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağına inancımız tamdır. Enstitü olarak bu büyük hedefe ulaşılmasına katkıda bulunmak için canla başla çalışıyoruz. Enstitümüz, Türk sanayisinin daha az maliyetle yüksek kalitede, uluslararası standartlarda ürün ve hizmet üretiminin anahtarı konumundadır. Standartları uygulayan değil, standartları belirleyen ülke olmak, sanayicilerimizin belgelendirme ve test ihtiyaçlarını karşılamak, tüketicilerimize yüksek kalitede ve uluslararası standartlarda ürün arzını sağlamak için TSE olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz.” dedi. Standardizasyonun milli sanayiyi belirleyip hedefe yönelteceğini belirten Mustafa Karaman, “Milli üretimin kalite bakımından gelişmesine yardımcı olur. Ekonomide arz ve talebin dengelenmesine yardımcı olur. Dağıtım masraflarını azaltır. İhracatta üstünlük sağlar. Milli karakterde bir sanayinin kurulmasında, gelişmesinde öncülük yapar.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar