Trump'ın zaferiyle Rus rublesinde dalgalanma beklenmiyor

MOSKOVA (AA) - Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD başkanlık seçimini Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump’ın kazanmasıyla Rus rublesinde ciddi bir...

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın zaferiyle Rus rublesinde dalgalanma beklenmiyor

MOSKOVA (AA) - Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD başkanlık seçimini Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump’ın kazanmasıyla Rus rublesinde ciddi bir dalgalanma beklemediklerini belirtti.

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Siluanov, ABD'de yapılan 58. başkanlık seçimlerini kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump’ın sürpriz zaferini değerlendirdi.

Trump’ın zaferi sonrasında, ABD’de yatırımların bir süreliğine duraksama dönemine girebileceği görüşünü ifade eden Siluanov, Rus ekonomisinde ise seçim sonuçlarının önemli bir etki yaratmayacağını savundu.

Rus rublesinde önümüzdeki dönemde aşırı bir dalgalanma beklemediklerini kaydeden Siluanov, seçim sonuçlarına Rusya mali piyasalarındaki tepkinin sınırlı kalacağını öne sürdü.

Siluanov, yabancı yatırımcıların, Rusya’ya yönelik bakış açısında da bir değişiklik beklemediklerinin altını çizerek, “Son dönemde Rusya’ya yönelik yatırımcıların giderek artan ilgisinin, normal bir şekilde devam etmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar