Trakya’ya 4 koldan tanıtım

- Trakya'nın zengin turizm varlığını yerli ve yabancı turistler kadar yatırımcıların da dikkatine sunan Trakya Turizm Rotası hayata geçirildi. Projede bölgenin turistik değerleri, doğa, inanç, lezzet ve tarih rotası adı altında 4 kategoride toplanarak Türkiye turizm envanterine kazandırıldı. - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin: - "Trakya’nın gizli kalmış cennetleri var. Gelin bunları da görün"

Google Haberlere Abone ol
Trakya’ya 4 koldan tanıtım

İSTANBUL (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Trakya’nın gizli kalmış cennetleri var. Gelin bunları da görün.” dedi.

Şahin, Trakya Turizm Rotası Projesi basın lansmanındaki konuşmasında, 2009 yılından bu yana bölgenin gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, “Eğitim, turizm, sağlık ve sanayi alanında bölgenin kalkınmasına katkı yapıyoruz. Kalkınma ajansı olarak turizmi bir ekosistem olarak görüyoruz. Resmin bütününü göstermezseniz vermek istediğiniz mesaj veremezsiniz. Turizm sektöründe alt yapı çalışmalarının yanı sıra eğitim alanına da büyük önem veriyoruz. Trakya Turizm Master Planı çıkardık. Trakya’nın turizm potansiyelini kurduğumuz platformun çalışmalarıyla belirledik. Bu çalışmaların neticesinde avantajlarımız ve dezavantajlarımızı belirledik. Bölgenin aktörlerini bir araya getirdik." diye konuştu.

Yaptıkları bütün çalışmaların bilimsel bir dayanağı olduğunu vurgulayan Şahin, "Yaptığımız araştırmalar sonucunda Mimar Sinan rotası, ayçiçeği rotası gibi bir çok gezi rotası belirledik. Edirne’ye binlerce insan geliyor. Sadece denize girip birkaç gün sonra dönüyor. Bu rotalarla saklı kalmış güzelliklerimizi gezin. Trakya’nın gizli kalmış cennetleri var. Gelin bunları da görün." ifadelerini kullandı.

Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Vatansever Toylan da projeyle kurumlar arasında iş birliği kültürünü geliştirmek istediklerini belirterek, Trakya’nın kültür, sanat ve gastronomi değerlerini daha iyi tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Projeyle uzun vadede bölgenin turizm potansiyelini yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Toylan, şunları kaydetti:

"Trakya’nın turizm algısı anlamında bir değişime ihtiyaç duyduğu gördük. Bu da nitelikli bir turizm planlanması, rota geliştirme ve pazarlama faaliyetleriyle mümkün hale gelebilir. Proje bu çalışmalara öncü rol üstlenecek bir faaliyet olarak görülmelidir. Ayrıca, projeyle halihazırda devam eden ve bölgede nitelikli turizmi artırması düşünülen rota çalışmalarına destek verilmesi öngörülmektedir."


- Trakya Turizm Rotası Projesi


Trakya’nın turizm potansiyelini ortaya koymak amacıyla "Rotamız Trakya" sloganıyla başlatılan projede bölgenin turistik değerlerinin, doğa, inanç, lezzet ve tarih rotası adı altında 4 kategoride toplanarak Türkiye turizm envanterine kazandırılması hedefleniyor.

Proje, Trakya Kalkınma Ajansı desteği ve Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Trakya Turizm İşletmecileri Derneği ortak paydaşlığında hazırlandı.

Oluşturulan dört rotada bölgenin aralarında dünyaca ünlü tarihi ve turistik varlıklarının da bulunduğu kültür zenginliği ortaya konuyor. Dünyanın sayılı doğal varlıkları arasında gösterilen Longoz Ormanı’ndan Kuzey Ege sahillerinde su sporlarına, Selimiye Camii’nden Museviliğin ilk ibadet merkezlerinden Büyük Sinagog’a, antik kalıntılardan yaşayan el sanatları ve yöreye özgü yerel lezzetlere dek Rotamız Trakya, bölgenin tüm turizm potansiyelini ziyaretçiler için kolayca ulaşılabilir hale getiriyor.

Gastronomi rotasında ise Kırklareli ve Tekirdağ köftesi ile Edirne yaprak ciğeri başta olmak üzere kaçamak, badem ezmesi, trileçe gibi lezzet durakları yer alıyor. Trakya turizm rotası “Rotamız Trakya” sloganıyla doğa başlığında 33, tarih rotasında 54, inanç turizminde 28 ve lezzet rotasında 39 olmak üzere toplam 154 turizm noktasından oluşuyor.

Yöre halkının refahı ve bölgenin kalkınmasında büyük bir hareketliliğe yol açması hedeflenen projede rotalar ve içeriklerine dair bilgilerin yer aldığı "www.trakyaturizmrotasi.com" adlı bir web sitesi de hazırlandı.


Yorumlar