TPE'den fikri ve sinai mülkiyet ofislerine mektup

ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Habip Asan, yabancı ülkelerin fikri ve sinai mülkiyet ofislerinin üst düzey yöneticilerine Fetullahçı Terör...

Google Haberlere Abone ol
TPE'den fikri ve sinai mülkiyet ofislerine mektup

ANKARA (AA) - Türk Patent Enstitüsü (TPE) Başkanı Habip Asan, yabancı ülkelerin fikri ve sinai mülkiyet ofislerinin üst düzey yöneticilerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'de gerçekleştirdiği darbe girişimi hakkında mektup gönderdi.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, Asan, toplam 186 ülkenin ofis başkanları ile uluslararası fikri mülkiyet teşkilatları Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı, Avrupa Patent Ofisi ve Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi başkanlarına gönderdiği mektupta, söz konusu darbe girişiminin vatandaşların cesurca karşı çıkışı ve halkın dik duruşu sayesinde bertaraf edildiğini ifade etti.

Fikri yaratıcılık ve yenilikçiliğin temel kriteri olan hukuk devleti ve demokrasiye vatandaşların takdir edilir şekilde sahip çıktığının vurgulandığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu tehdit karşısında dahi sarsılmadığı belirtilerek, küresel fikri mülkiyet sisteminin geliştirilmesi noktasında tüm ülkelerle dayanışma ve iş birliğinin artırılması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar